elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules organitza una 'caravana real' per a rebre als Reis Mags

Reis Mags a Nules. Imatge d'arxiu
Reis Mags a Nules. Imatge d'arxiu
  • Més de 100 persones vetlaran per l'emplene de les normes de seguretat durant la visita de Ses Majestats d'Orient

MÉS FOTOS
Nules organitza una 'caravana real' per a rebre als Reis Mags - (foto 2)

Els Reis Mags arribaran a Nules i a Mascarell en una caravana real. Amb motiu de la pandèmia del covid, l'Ajuntament de Nules ha ajornat la tradicional cavalcada per a rebre a Les seues Majestats d'Orient en una "desfilada que compleix amb tots els requisits de seguretat que contempla el decret publicat per la Generalita Valenciana en relació a l'organització d'aquesta mena d'esdeveniments". Així ho ha explicat l'alcalde, David García, durant la presentació de l'acte de benvinguda dels Reis Mags a aquest municipi castellonenc.

La caravana real comptarà amb un dispositiu de més de 100 persones per a vetlar pel compliment de les normes de seguretat i sanitàries corresponents. El recorregut estarà vigilat per la Policia Local, personal de Protecció Civil i de Creu Roja, per la brigada municipal d'obres i serveis, i per persones voluntàries, que de manera altruista, col·laboraran per a garantir que es complisquen les normes establides.

En la presentació han estat presents també la Regidor de Tradicions, Susana Tusón i el responsable de l'empresa Monitors, Pedro Sancerni.

Des de l'ajuntament han llançat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania en afirmar que “hi havia diverses alternatives i la que es materialitzarà és la més segura davant les actuals circumstàncies sanitàries del municipi”, per tant demanen als nulenses “màxima col·laboració i responsabilitat a l'hora de complir les recomanacions perquè la cavalcada transcórrega amb normalitat”.

Canvi de format i itinerari

En aquest sentit, la visita dels Reis Mags a Nules tindrà un format i un itinerari diferent a l'habitual. De manera que, la caravana real eixirà de l'Escola Taller, situada en l'Avinguda València, a les 17.30 hores del dia 5 de gener, i recorrerà diferents avingudes i carrers del municipi realitzant un recorregut total de 5 quilòmetres, quan en anys anteriors l'itinerari era de 900 metres.

Per tant, recorrerà l'Avinguda València, l'Avinguda Castelló, la Plaça del Pilar, el carrer Puríssim, carrer Sant Bàrbar, carrer Sant Bartomeu, l'Avinguda Diagonal, l'Avinguda Constitució, el carrer Pare Tomás Lucas, la carretera la Vilavella i el carrer Ramón y Cajal, fins a arribar al magatzem de la Caixa Rural.

El missatge real es retransmitira online i per televisió

Altra de les particularitats de la visita dels Reis Mags a Nules seran els discursos de Melchor, Gaspar i Baltasar que, en aquesta ocasió, es dirigiran als més xicotets de Nules, a les 20 hores de demà dimarts, a través de les diferents plataformes digitals de l'ajuntament i de TV la Vall, i no des del balcó del consistori.

Demanen prudència i responsabilitat

De fet, es demana a la població que per a veure als Reis Mags se situe en el punt més pròxim possible al seu domicili, de manera que en les voreres hi haurà punts pintats de rosa fluorescent per a garantir els tres metres de distància entre diferents unitats familiars de màxim sis persones; i una vegada vist la desfilada també s'aconsella tornar a casa i no desplaçar-se a un altre lloc per a tornar a veure'l passar; a més no està permès seguir la cavalcada.

A les persones que visquen dins del recorregut se'ls prega que vegen la cavalcada des dels seus balcons i finestres.

Des de l'ajuntament es reitera que “la cavalcada d'enguany és segura, discorre per espais oberts, per carrers i avingudes amples i es pot gaudir amb total tranquil·litat sempre amb les mesures de seguretat de distància, amb màscara i higiene”.

Els Reis Mags també visitaran, com és tradició, als xiquets de Mascarell, ho faran a les 18.30 hores del dimarts 5 de gener.

Pujar