elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules intensifica la lluita contra els mosquits amb un nou producte més eficaç i durador

Nules intensifica la lluita contra els mosquits amb un nou producte més eficaç i durador
  • Es demana la col·laboració ciutadana per a detectar i notificar zones amb presència de mosquits

L’Ajuntament de Nules ha intensificat, en els últims dies, les actuacions de prevenció de mosquits en diferents zones del terme municipal, al mateix temps que està supervisant també els llocs inundables per a previndre focus de mosquits davant la predicció de l’augment de les temperatures.

De fet, des de l’empresa adjudicatària dels serveis de control de mosquits en la localitat de Nules, Lokímica, s’estan realitzant tractaments, principalment en els embornals, amb un nou producte més eficaç i durador. Es tracta d’unes pastilles més resistents davant fortes pluges i que mantenen l’acció insecticida durant tres mesos, quan les utilitzades anteriorment només duraven un mes i si no plovia fort.

Així doncs, des de la regidoria de Sanitat s’assenyala que aquest nou tractament preventiu s’està portant a terme tant al poble, com a la zona marítima i a Mascarell “la intenció amb aquesta actuació és que el tractament siga més eficient”, apunta el regidor Ramón Martínez.

No obstant això, comenta que els tractaments preventius es fan al llarg de tot l’any però que és molt important la col·laboració ciutadana, “per a poder actuar de manera ràpida i eficaç” matisa Martínez.

En aquest sentit, s’està portant a terme una campanya informativa i de conscienciació ciutadana amb xerrades dirigides a diferents col·lectius de la població, associacions i escolars amb l’objectiu de previndre focus de mosquits.

Per la qual cosa, es demana també al veïnat que quan es detecte un focus de mosquits o es registren picades considerables es cride al departament de Sanitat del consistori perquè l’empresa encarregada puga actuar en eixe lloc abans de 24 hores.

A més, cal recordar que l’Ajuntament de Nules va aprovar l’any 2016 l’Ordenança Municipal per a la Prevenció i Control dels Mosquits amb la finalitat d’establir les mesures necessàries per al control de poblacions de mosquits per a minimitzar els efectes molestos i perjudicials que poden ocasionar al veïnat del municipi. Aquesta ordenança va acompanyada de diverses campanyes informatives i de conscienciació ciutadana, i preveu també mesures en el cas d’incompliments.

MÉS FOTOS
Nules intensifica la lluita contra els mosquits amb un nou producte més eficaç i durador - (foto 2)
Nules intensifica la lluita contra els mosquits amb un nou producte més eficaç i durador - (foto 3)
Nules intensifica la lluita contra els mosquits amb un nou producte més eficaç i durador - (foto 4)
Pujar