elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules forma als voluntaris taurins en temes sanitaris

Nules forma als voluntaris taurins en temes sanitaris
  • Es vol també coordinar al personal voluntari i als equips mèdics davant incidents en els festejos taurins

MÉS FOTOS
Nules forma als voluntaris taurins en temes sanitaris - (foto 2)
Nules forma als voluntaris taurins en temes sanitaris - (foto 3)

L’Ajuntament de Nules ha organitzat una xerrada amb professionals sanitaris especialitzats en festejos taurins amb l’objectiu de formar al voluntariat taurí del municipi i coordinar-lo amb els equips mèdics davant incidents en els recintes taurins.

En aquest sentit, aquesta setmana ha tingut lloc aquesta jornada que ha estat impartida per Roberto Chordá, infermer a l’Hospital General de Castelló i infermer taurí des de l’any 2003, i per Mapi Fortea també infermera que treballa a l’Hospital General de Castelló i especialitzada en festejos taurins des de l’any 2004. Així doncs, en la mateixa han participat tant agents de la Policia Local, com representants de la Comissió del Bou, i de les comissions de festes dels barris de Sant Xotxim, Sant Joan i El Salvador.

De manera que, s’ha posat èmfasi en la importància de la comunicació i la coordinació entre el personal voluntari taurí i l’equip sanitari davant qualsevol incident, especialment si hi ha una agafada de bou. Així mateix, s’ha recalcat que, en aquests casos, l’actuació ha de ser immediata, al mateix temps que s’han fet també demostracions pràctiques de com actuar davant diferents situacions que es registren al recinte taurí.

Amb tot, des de la regidoria de Festes, Blanca Silvestre, assenyala la importància d’aquests tipus de jornades “hem portat a terme aquesta xerrada per a que el voluntariat taurí de la nostra població tingui nocions i sàpiga com actuar quan hi haja alguna agafada de bou, amb aquesta iniciativa volem donar suport a les diferents comissions que organitzen festejos taurins per a que tinguin coneixements davant incidents protagonitzats pel bou”.

Pujar