24 de novembre de 2020 24/11/20

Nules fica en marxa un projecte per a controlar els gats que es troben als carrers

Nules fica en marxa un projecte per a controlar els gats que es troben als carrers - (foto 1)
  • S'està actuant en els llocs on s'han detectat problemes per la ubicació de colònies de gats

MÉS FOTOS
Nules fica en marxa un projecte per a controlar els gats que es troben als carrers - (foto 2)
Nules fica en marxa un projecte per a controlar els gats que es troben als carrers - (foto 3)

Per primera vegada l'Ajuntament de Nules ha ficat en marxa un projecte per a controlar les colònies de gats que es troben en diferents llocs de la població i que, de vegades, ocasionen molèsties als veïns i a les veïnes.

En concret, el projecte Colònies Controlades de Gats el que fa és aplicar el mètode CES (Captura, Esterilització i Solta) mitjançat el qual es captura els gats per a la seua revisió veterinària i esterilització de femelles per a després soltarlos de nou en el seu hàbitat, davant açò el regidor de Sanitat, Antonio Romero, matisa que "creiem que amb aquest projecte s'ajuda a que no proliferen alguns problemes a més pensem que els gats són necessaris al carrer per a evitar algunes plagues, per la qual cosa hi ha que mantenir les colònies de gats controlades. Es tracta d'un tema en el que la col·laboració i la conscienciació ciutadana és molt important". En principi, s'està actuant en un solar ubicat en el carrer La Llosa creuant el carrer Sant Vicent per a després seguir en altres punts on es troben colònies d'aquestes característiques i que poden generar alguna problemàtica.

Aquestes actuacions les porta a terme la secció de la colònia felina de "La Gatera Les Alqueries" amb la col·laboració de la Protectora El Corralet.

Pujar