elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules dona inici al tercer programa Supera't dirigit a persones en risc d'exclusió social

Nules dona inici al tercer programa Supera't dirigit a persones en risc d'exclusió social
  • Rep una subvenció de 133.928,56 euros per al desenvolupament del projecte

Per tercer any consecutiu Nules posa en marxa el Programa Itineraris Integrats per a la Inserció Sociolaboral de Persones en situació o risc d'Exclusió Social denominat Supera’t a Nules, dirigit a persones amb dificultats per a accedir al mercat laboral.

Aquest programa està subvencionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i és a més una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana. De fet, la localitat de Nules ha sigut una de les poblacions de la Comunitat Valenciana beneficiària d'aquestes ajudes amb un import total de 133.928,56 euros.

Davant la qual cosa, des de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Rosa Ventura, assenyala que “amb aquesta iniciativa promoguda pel Departament de Serveis Socials es treballa de manera individualitzada la inserció sociolaboral ajustant-se a les necessitats de cadascuna de les persones participants amb l'objectiu de millorar la seua ocupabilitat, de manera que amb aquest nou projecte s'espera atendre un total de 35 persones usuàries”.

De fet, per a materialitzar aquest projecte s'ha contractat dos psicòlegs, a dos integradors socials, i a una administrativa.

Així doncs, aquests professionals al costat de la coordinadora del programa, Pilar Benlloch, i la coordinadora del Departament de Serveis Socials de l'ajuntament, M. Carmen Ripollés, han pogut explicar hui en primera persona a la Regidor d'Igualtat i de Polítiques Inclusives, Rosa Ventura, les tasques i els objectius del projecte.

Les fases dels Itineraris són: derivació de serveis socials al programa, informació i acolliment per part de l'equip de professionals, diagnòstic d'ocupació i disseny de l'itinerari personalitzat, formació i desenvolupament personal, participació activa, orientació i cerca d'ocupació, inserció sociolaboral, i seguiment.

El programa Supera’t a Nules es desenvoluparà en les dependències de l'edifici de l'antiga Cambra Agrària de la localitat.

Pujar