elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules compta amb un servei meteorològic propi

Nules compta amb un servei meteorològic propi

  Nules compta amb un servei meteorològic propi gràcies a la instal·lació d'una estació meteorològica en la localitat que està a disposició de tota la ciutadania, de manera que tota l'informació a temps reial relacionada amb l'oratge es pot trobar a la web municipal www.nules.es

  "Es tracta d'un servei que pot tindre molta utilitat per al conjunt de la població i que s'ha ficat en marxa al traslladar-nos l'Associació Local de Llauradors el seu interés en tindre registres meteorològics locals i no d'estacions instal·lades a altres localitats. De fet, a banda de saber amb exactitud l'oratge que hi ha a Nules, els ciutadans poden sol·licitar informes professionals a l'ajuntament de manera gratuïta per a reclamar qualsevol dany a les asseguradores en el cas que es registre algun episodi sever que haja afectat al municipi", explica el regidor d'Agricultura, César Estañol.

  A més, des de la regidoria d'Agricultura s'assenyala que davant la climatologia que presenta el terme municipal de Nules faran servir aquest servei per als estudis que s'estan realitzant per a sol·licitar la Denominació d'Origen de la clemenules, "la climatologia és una de les particularitats que fa que la clemenules que es cultiva en aquesta zona siga diferent".

  Aquest servei està enfocat per un costat a la ciutadania mitjançant la web meteorològica on, a banda de consultar en temps real totes les dades arreplegades per l'estació meteorològica com pluja, vent, temperatura, humitat, pressió, acumulats mensuals i anuals, també hi ha una previsió meteorològica detallada dels pròxims dies. Aquesta web inclou també un apartat amb les dades històriques arreplegades per l'estació, així com un blog de temes meteorològics i mediambientals. La manera d'accedir a esta web es a través la pàgina municipal.

  Informació per a responsables municipals

  Aquest servei meteorològic també és important per als responsables municipals perquè sempre estaran sabedors de qualsevol situació que puga comportar algun rics per pluges intenses, pedregada, forts vents, ones de calor o de fred, de manera que es puga previndre i alertar als ciutadans amb suficient marge de temps i prendre qualsevol tipus de mesura o actuació.

  A més, l'estació meteorològica està programada per enviar un SMS als responsables municipals autoritzats sempre que detecte algun valor que puga comportar risc per a la població; també permet tindre informació precisa de cara a tots els actes que l'Ajuntament de Nules organitza al llarg de l'any.

  El servei està gestionat per l'empresa Inforatge i avui ha segut presentat pels seus responsables a representants de diferents entitats i associacions locals, l'acte ha comptat amb la presència del regidor d'Agricultura, César Estañol i del regidor de Medi Ambient, Jaume Segura.

   

  Pujar