27 de setembre de 2020 27/9/20

Nules comença una nova campanya de prevenció de focus de mosquits dirigida als llauradors

Nules comença una nova campanya de prevenció de focus de mosquits dirigida als llauradors - (foto 1)

    L'Ajuntament de Nules ha ficat en marxa una nova campanya de prevenció i control de mosquits, aquesta vegada enfocada als llauradors de la localitat. En concret, està dirigida a les societats de reg de tota la població.

    De manera que s'ha enviat una circular en la qual s'informa els representants d'aquest col·lectiu de les mesures necessàries que cal prendre per a evitar la proliferació de mosquits en pous i basses de reg, sifons i sèquies, al tractar-se de zones d'estancament d'aigua i, per tant, llocs on poden proliferar mosquits.

    Des de la Regidoria de Sanitat es destaca la importància d'aquest tipus d'accions, "aquest col·lectiu és rellevant ja que aglutina molts propietaris de parcel·les privades del nostre terme municipal ja que a Nules hi ha més de trenta societats de reg. El que volem és que ara traslladen als seus socis els punts que hem exposat per al seu compliment donat que les propostes tècniques presentades són de caràcter obligatori, sempre que es puga, ja que estem parlant d'un tema de risc sanitari", explica el regidor de l'àrea, Antonio Romero.

    Els pous i basses de reg, sifons i sèquies són tres punts d'especial risc en l'entorn agrari per al desenvolupament de focus de mosquits, que poden ser un greu problema per a la salut pública dels ciutadans, "per aquest motiu és necessari que els llauradors, com a primers interessats i com a propietaris d'aquestes infraestructures, agafen les mesures preventives escaients", comenta el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

    Pujar