elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules celebra la primera festa dels Barraquetes després de ser declarada Festa d'Interés Turístic Provincial

Nules celebra la primera festa dels Barraquetes després de ser declarada Festa d'Interés Turístic Provincial
  • Una festa que compta amb molta tradició i arrelament entre els veïns, i en la qual l'Ajuntament ha repartit polseres i xapes commemoratives

Galeria de fotos
Nules - Festa de Les Barraquetes 2022
Nules - Festa de Les Barraquetes 2022
MÉS FOTOS
Nules celebra la primera festa dels Barraquetes després de ser declarada Festa d'Interés Turístic Provincial - (foto 2)
Nules celebra la primera festa dels Barraquetes després de ser declarada Festa d'Interés Turístic Provincial - (foto 3)
Nules celebra la primera festa dels Barraquetes després de ser declarada Festa d'Interés Turístic Provincial - (foto 4)
Nules celebra la primera festa dels Barraquetes després de ser declarada Festa d'Interés Turístic Provincial - (foto 5)

Nules ha celebrat la tradicional Festa de les Barraquetes amb una particularitat especial, donat que és el primer any que s’han portat a terme després de la seua declaració l’any passat com a Festa d’Interès Turístic Provincial.

De manera que, des de l’ajuntament s’ha volgut donar suport a aquesta festa que compta amb molta tradició i arrelament entre els nulers i les nuleres i ha repartit  entre les persones participants polseres i xapes commemoratives d’aquest esdeveniment.

De fet, Les Barraquetes és una celebració única al territori valencià i també a l’estat espanyol, es tracta d’una festa d'origen històric que prové del fet derivat de la mobilització de les tropes de l'Exèrcit Reial fins a la Serra d'Espadà coincidint amb el vuitè dia després del Corpus Christi, sol·licitant així que les tropes foren beneïdes amb el Santíssim. Per aquest motiu, el dijous després de la festivitat del Corpus Christi es celebra aquesta festa en la qual participen els xiquets i xiquetes del municipi.

“Estem molt contents de poder celebrar per primer cop la Festa de les Barraquetes amb el distintiu de ser una Festa d'Interès Turístic Provincial. Ens enorgulleix que s'haja tingut en compte la tradició i la història d'aquesta festa tan important per als nostres veïns”, comenta el regidor de Turisme, Guillermo Latorre.

Pujar