elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules celebra el Dia Mundial Sense Tabac amb el repartiment de piruletes: Xupla't la vida sense fum!

Nules celebra el Dia Mundial Sense Tabac amb el repartiment de piruletes: Xupla't la vida sense fum!
  • La UPCCA de l'Ajuntament de Nules reparteix piruletes i llança missatges en xarxes per a conscienciar a la població, especialment als joves, sobre els beneficis de deixar de fumar

“Si fumes, la teua salut s’esfuma. Xupla’t la vida sense fum!”, és el lema de la campanya que promou la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Nules al voltant del Dia Mundial sense Tabac que se celebra el 31 de maig.

Aquesta campanya té com a objectiu conscienciar i sensibilitzar a la població dels beneficis de deixar de fumar. De manera que, com a alternativa al consum de tabac o altres formes de fumar, amb la campanya es convida a substituir els productes de tabac per una piruleta per ser una opció menys perjudicial.

En aquest sentit, al llarg dels dies 31 de maig i 3 i 4 de juny es repartiran piruletes amb l’eslògan de la campanya per diferents punts de la localitat, a més també es farà difusió per les xarxes socials de l’ajuntament d’informacions relacionades amb el consum de tabac.

Al respecte, la regidora encarregada de la UPCCA, Blanca Silvestre, comenta que “aquests tipus de campanyes són molt necessàries especialment de cara al col·lectiu dels joves que tenen major risc d’iniciar-se en el consum de tabac”.

De fet, segons l'enquesta Estudes, un de cada dos (54,6%) joves d’entre els 14 i els 18 anys ha provat els cigarrets electrònics almenys una vegada en la seua vida. Això suposa un increment de 10,3 punts percentuals en només 2 anys respecte a la dada de 2021, “a més de suposar en molts casos la porta d’entrada al tabac”, apunta Blanca Silvestre.

Una de les metes mundials de reducció del consum de tabac en els diferents països és aconseguir una reducció del 30% per a l'any 2025. Així mateix, una altra de les metes mundials és reduir a zero el consum de tabac entre els

menors. Per a això, l'OMS insta els països a continuar aplicant polítiques de lluita antitabàquica per a protegir les generacions futures i aconseguir que el consum de tabac continue disminuint.

Pujar