elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules amplia el patrimoni bèl·lic local amb la recuperació d'un nou blocau

Nules amplia el patrimoni bèl·lic local amb la recuperació d'un nou blocau
  • Restaura el blocau de la Vieta-2 amb una subvenció de més de 6.000 euros de la Generalitat Valenciana

MÉS FOTOS
Nules amplia el patrimoni bèl·lic local amb la recuperació d'un nou blocau - (foto 2)
Nules amplia el patrimoni bèl·lic local amb la recuperació d'un nou blocau - (foto 3)
Nules amplia el patrimoni bèl·lic local amb la recuperació d'un nou blocau - (foto 4)
Nules amplia el patrimoni bèl·lic local amb la recuperació d'un nou blocau - (foto 5)

La població de Nules ha recuperat un nou blocau amb el que amplia el seu patrimoni de la Guerra Civil, en concret l'Ajuntament de Nules ha portat a terme actuacions de consolidació  en el vestigi bèl·lic anomenat Vieta-2, un blocau que es troba a 650 metres del blocau Vieta-1 que va ser restaurat l’any passat. 

Així doncs, a més de les actuacions corresponents de recuperació també s’ha instal·lat un panell informatiu i diferents senyals d'orientació.

Precisament hui, aquest blocau ha sigut visitat per l’alcalde, David García; pel regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, per l’arqueòleg de l’empresa Arqueocas, que s’ha encarregat de la realització dels treballs, José Albelda; i per un representant de la Comissió Local de Patrimoni i del personal voluntari que ha ajudat en l’actuació, Miguel Ángel Sanz.

Aquest projecte ha tingut un cost total de 9.105,25 euros, dels quals 2.913,68 euros estan finançats amb fons propis del consistori municipal, i 6.191,57 euros són a càrrec de Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, que són els qui atorguen la subvenció per a la realització d’actuacions relacionades amb la Memòria Històrica i Democràtica Valenciana.

El regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, comenta al respecte que “anem a seguir treballant per a recuperar el nostre patrimoni bèl·lic. De manera que, Nules es converteixa en una població referent en matèria de vestigis de la Guerra Civil”.

Pujar