8 de març de 2021 8/3/21

Mascarell retorna al medievo amb una programació per a tots els públics

Mascarell retorna al medievo amb una programació per a tots els públics - (foto 1)
  • S’inaugura la XIII Fira Medieval de Mascarell amb moltes novetats

MÉS FOTOS
Mascarell retorna al medievo amb una programació per a tots els públics - (foto 2)
Mascarell retorna al medievo amb una programació per a tots els públics - (foto 3)
Mascarell retorna al medievo amb una programació per a tots els públics - (foto 4)
Mascarell retorna al medievo amb una programació per a tots els públics - (foto 5)

Mascarell torna al llarg d’aquest cap de setmana a l’època medieval amb més de 90 espectacles, activitats, productes artesanals i exhibicions que fan que aquest recinte totalment emmurallat es converteixca en un gran atractiu per als milers de visitants que recorren els seus carrers en els dies de celebració de la sua Fira Medieval.

L’acte inaugural ha tingut lloc aquesta vesprada amb un espectacle eqüestre i circense que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Nules, David García, la reina de la Vila de Nules, Jèssica Gozalbo i les dames de la cort d’honor;el alcalde de Mascarell, Felipe Sánchez, i el regidor de Mascarell, Guillermo Latorre a més de la resta de membres de la Corporació Municipal i autoritats locals.

El regidor de Mascarell, Guillermo Latorre, comenta que “aquest any s’ha canviat algunes ubicacions i s’ha apostat molt per la recreació històrica en els diferents espectacles lúdics, culturals i històrics avalats per historiadors i cronistes perquè els espectadors coneguen la història de Mascarell i els voltants. Volem donar-li l’impuls definitiu per a que siga la fira de recreació històrica referent a la nostra província”.

Cadascuna de les jornades comença amb una visita teatralitzada a Mascarell, a més els visitants trobaran desfilades itinerants, espectacles de circ, exhibicions d’aus o tornejos medievals.

El més menuts compten amb el racó infantil en el qual hi ha tallers de manualitats, contacontes, entre altres activitats; la gastronomia és altre atractiu amb les tavernes gastronòmiques i les parades de diferents productes; també hi ha previst diferents xarrades sobre temes de l’època.

Per altra banda, aquesta tretzena edició conta amb un logo identificatiu, una web www.mascarellmedieval.com, i conter d’Instagram @mascarellmedieval propis i va a tindre rellevància un personatge històric molt significatiu per a Mascarell i Nules com  és Gilabert de Centelles.

La XIII Fira Medieval de Mascarell es tancarà la nit del diumenge amb un castell de foc piro musical.

Pujar