19 de setembre de 2020 19/9/20

L’UJI presenta el llibre «Nules, un municipi estratègic a la Batalla de Llevant»

  El Grup d'Estudis d'Història Local i Fonts Orals de la Universitat Jaume I de Castelló presenta avui dimarts 10 d'octubre de 2017 a les 19 hores a la Biblioteca Municipal de Nules el títol «Nules, un municipi estratègic a la Batalla de Llevant» editat per Publicacions de la Universitat Jaume I dins de la col·lecció «Història i Memòria» i que és fruit del cicle de conferències «Homenatge a Nules».

  El poble de Nules va viure la Guerra Civil en tots els seus vessants. Després del cop d'Estat militar de 1936, Nules es va convertir en un important centre econòmic de la rereguarda republicana, tot gràcies a l'exportació de cítrics. Així mateix va desplegar un interessant moviment sociopolític i va exercir un paper destacat a l'hora d'acollir població refugiada.

  En arribar el front, el 1938, Nules va patir els horrors de la guerra de manera excepcional, tot per culpa de la seua òptima situació geoestratègica. Els carrers i camps de cultiu van ser escenari de terribles combats. L'artilleria i, sobretot, el poder destructiu de la Legió Còndor van deixar una estampa desoladora, comparable a la d'altres localitats, com Gernika, que han quedat en l'imaginari col·lectiu. Tots aquests fets converteixen Nules en icona paradigmàtica dels desastres de la guerra i el llibre que teniu a les mans ho reivindica a partir d'investigacions rigoroses.

  Més informació:

  http://www.tenda.uji.es/pls/www/!GCPPA00.GCPPR0002?id_art=1604&lg=CA

  Pujar