5 de desembre de 2020 5/12/20

L’alumnat de Nules del cicle de Producció Agroecològica instal·la un insectari per al control de plagues

L’alumnat de Nules del cicle de Producció Agroecològica instal·la un insectari per al control de plagues - (foto 1)
  • Participen en una jornada impartida per tècnics de la Conselleria d’Agricultura

MÉS FOTOS
L’alumnat de Nules del cicle de Producció Agroecològica instal·la un insectari per al control de plagues - (foto 2)
L’alumnat de Nules del cicle de Producció Agroecològica instal·la un insectari per al control de plagues - (foto 3)

L’alumnat del cicle formatiu de grau mitjà de Producció Agroecològica de l’IES Gilabert de Centelles de Nules ha participat en la jornada “Cria d’insectes útils en insectari” que ha estat impartida per Francisco Guillem, tècnic de l’àrea  de Sanitat Vegetal d’Almassora de la Conselleria d’Agricultura.

Des de la regidoria d’Agricultura es destaca l’importància d’aquest curs, “amb aquesta formació l’alumnat participant farà les tasques i controls de l’insectari que ha quedat instal·lat a l’aula tècnica de l’institut per a que amb els exemplars adults de Rodalia Cardinalis que obtinguen puguen utilitzar-los per a realitzar controls biològics a la finca municipal experimental que l’Ajuntament de Nules disposa a la partida de l’Angalí i que s’emmarca en el projecte “Transició cap a un model agroecològic per l’obtenció de residu zero” cofinançat per la Conselleria d’Agricultura”, explica el regidor de l’àrea, César Estañol.

De fet, amb aquesta jornada l’alumnat ha començat el procés per a obtindré l’espècie anomenada Rodalia Cardinalis que resulta ser molt efectiu per al control de la cotxinilla acanalada (Icerya Purchasi). De manera que en un període de 4 a 5 mesos es preveu obtindré de 150 a 200 exemplars adults d’aquesta espècie.

Cal assenyalar que un dels objectius principals d’aquests insectaris és participar en el control biològic clàssic, principalment de la cria i aclimatació de les espècies que actuaran com a enemics naturals de les espècies plaga.

Pujar