elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Infant d'hivern s'alça amb la Flor Natural de Nules de 2021

Infant d'hivern s'alça amb la Flor Natural de Nules de 2021
  • El jurat ha donat a conéixer els guanyadors del LXVII Jocs Florals Vila de Nules que s'entregaran aquest divendres 1 d'octubre

Infant d’Hivern, és el lema del treball que ha resultat guanyador de la Flor Natural dels LXVII Jocs Florals Vila de Nules. El Premi Flor Natural està dotat amb 4.000 euros i la publicació de l'obra a càrrec de l'editorial Neopàtria; altres lemes guanyadors en aquest certamen literari són Al meu Albir, Premi Anna Rebeca dotat amb 1.000 euros i dirigit a fills o residents de Nules; Bústia d’ocàs Premi de tema Religiós o Ètic dotat amb 500 euros; i Endevinalles endevinades Premi Poemari Infantil també premiat amb 500 euros.

En relació als V Premis d’Investigació i Divulgació s'ha premiat el lema Del Maestrat a la Plana de Nules en la categoria “Investigació lingüística sobre el valencià” dotat amb 2.000 euros que patrocina l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

La resta de premis han quedat disiertos segons han acordat els membres del jurat, format per destacades personalitats del món de les lletres i de la cultura com el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i el seu vicepresident Joan Rafael Ramos, a més d'Antoni Bonet, Irene Aguilar, Marisol González, José Gavara, i Vicente Molés.

El lliurament de premis dels LXVII Jocs Florals i dels V Premis d’Investigació i Divulgació tindrà lloc divendres que ve, 1 d'octubre, en la plaça del Convent de la Sagrada Família de Nules. A més, en aquest acte es presentarà també el llibre Mentre dorms de Lola González, premiat amb la Flor Natural en l'anterior edició dels Jocs Florals Vila de Nules que que va tindre lloc l'any 2019, ja que per la conjuntura sanitària l'any passat no es va convocar aquest certamen literari.

Davant la qual cosa, la Regidor de Cultura i presidenta del jurat dels Jocs Florals Vila de Nules, M. José Esteban, assenyala que “enguany s'han convocat de nou els Jocs Florals Vila de Nules encara que la tradicional celebració que s'ha realitzat en altres edicions esperarem a fer-la amb tota la seua esplendor en la pròxima edició, si la situació sanitària ho permet. No obstant això, enguany es durà a terme un acte de lliurament de premis més senzill i diferent amb el qual es vol que aquest certamen literari, tan important per al poble de Nules i un dels més arrelats i antics de la nostra comunitat, continue sent tot un referent perquè es tracta, en definitiva, d'uns premis dedicats a les lletres, a la nostra llengua i cultura”

Pujar