elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els hostalers de Nules, davant l'increment de contagis per covid: “No som els dolents”

L'hostaleria preocupada per l'avanç del covid
L'hostaleria preocupada per l'avanç del covid
  • Des d'Ashonul denuncien cancel·lacions de reserves després de la crida de l'alcalde perquè els veïns s'autoconfinaran

L'hostaleria està travessant una situació difícil. Als tres mesos de tancament total en el primer confinament, se suma ara la restricció d'aforament i d'horari.

Des de l'Associació d'Hostalers de Nules (Ashonul) asseguren que “no som els dolents”, de fet “estem fent de policies perquè la gent guarde les distàncies, use màscara en els locals i es llave les mans amb gel hidroalcohólico”. Així ho explica el vicepresident, Alberto Mendo.

De fet, l'hostaleria està treballant a un terç del seu aforament i “ara amb les pluges no podem ni muntar les terrasses”. A més, Mendo apunta que “amb la campanya de la taronja, que podríem fer més caixa, tampoc podem atendre a totes les persones durant l'esmorzar”. Pel que les pèrdues van a més.

Els hostalers de Nules lamenten que s'estiga “picant” al sector, “com si fórem el llop”, quan en altres situacions no s'estan complint les normes tan rigorosament com sí que fan els bars i restaurants d'aquest municipi castellonenc. De fet, “la gent no va als bars, però continua reunint-se”. Almenys, segons Mendo en els bars i restaurants “es compleixen les normes perquè nosaltres estem implicats i això implica una sobrecàrrega de treball”.

Reserves cancel·lades

Així mateix, des d'Ashonul asseguren que després de la crida de l'alcalde de Nules perquè la ciutadania s'autoconfine “rebem moltes cancel·lacions de reserves. La gent té por”.

Alberto Mendo confirma que ha mantingut una conversa telefònica amb l'alcalde de Nules, David García, i està a l'espera de poder reunir-se amb ell per a traslladar-los la situació que estan travessant els hostalers de la localitat i sol·licitar-li ajuda a l'ajuntament.

Pujar