elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Hierofanies, lema guanyador de la Flor Natural dels LXVIII Jocs Florals Vila de Nules

Hierofanies, lema guanyador de la Flor Natural dels LXVIII Jocs Florals Vila de Nules
  • El lliurament de premis tindrà lloc divendres 7 d’octubre al Teatre Alcázar

Hierofanies, és el lema del treball que ha resultat guanyador de la Flor Natural dels LXVIII Jocs Florals Vila de Nules. El Premi Flor Natural està dotat amb 4.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora a càrrec de l’editorial Neopàtria; altres lemes guanyadors en aquest certamen literari són De calç i arena, Premi Anna Rebeca dotat amb 1.000 euros i dirigit a fills o residents de Nules; Manya de Silencies Premi de tema Religiós o Ètic dotat amb 500 euros; i D’enllà cap ací, al zim zam del balancí Premi Poemari Infantil també premiat amb 500 euros.

En relació als VI Premis d’Investigació i Divulgació s’ha premiat el lema La difusió de les Normes de 1932 en la festa de les falles en la categoria “Investigació lingüística sobre el valencià” dotat amb 2.000 euros que patrocina l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). A més, també s’ha premiat el lema que porta com a nom Dona i treball: conciliació + responsabilitat compartida en la categoria “Dona, treball i conciliació familiar” que patrocina l’empresa local La Plana Granados Monlleó amb 1.000 euros.

La resta de premis han quedat deserts segons han acordat els membres del jurat, format per destacades persones del món de les lletres i de la cultura com ara els acadèmics de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer i Rosa Agost, a més també formen part del jurat Marisol González, José Gavara, Vicente Molés, Irene Aguilar, Antoni Bonet, i Manel Alonso.

El lliurament de premis dels LXVIII Jocs Florals Vila de Nules i els VI Premis d’Investigació i Divulgació tindrà lloc el pròxim divendres, 7 d’octubre, al Teatre Alcázar de Nules, i actuarà com a mantenidora de l’acte Immaculada Cerdà, acadèmica i secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, tècnica lingüística, filòloga i docent.

Davant açò, la regidora de Cultura i presidenta del jurat dels Jocs Florals Vila de Nules, M. José Esteban, assenyala que “després de dos anys el Teatre Alcázar tornarà a albergar els Jocs Florals, un certamen literari molt important per al poble de Nules i uns dels més enraigats i antics a la nostra comunitat, a més és tot un referent perquè es tracta d’uns premis dedicats a les lletres, a la nostra llengua i cultura”.

Pujar