elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

García reclama convocar el Consell Agrari per a reivindicar l'orgull agrícola

García reclama convocar el Consell Agrari per a reivindicar l'orgull agrícola

    El regidor i portaveu del PP a Nules, Mario García, ha reclamat la convocatòria del Consell Agrari de Nules per a taponar la sagnia d'inversions i serveis que els agricultors estan patint a les mans de l'alcalde i el seu soci. David García i César Estañol, regidor d'Agricultura, “estan centrats en les seues cadires” i aquesta situació provoca que “l'essència de Nules, el nostre principal orgull, la citricultura, estiga dessagnant-se en mans d'un pacte que mai ha cregut en la nostra tradició agrícola”.

    En 2017 l'alcalde i el seu  soci van perdre les ajudes del Consell per a millorar els camins agrícoles. “Aquest 2018, directament no han tingut ganes de treballar”, ha lamentat Mario García. “El seu abandó i desídia és tal que no mouen un dit per la base econòmica del nostre municipi, per la citricultura la innovació de la qual i desenvolupament ha sigut model i capdavanter a nivell provincial”.

    Per a Mario García, “la qual cosa els nostres agricultors han construït amb el seu esforç i suor, les llargues jornades de treball exposats al sol, al fred i a la pluja, la duresa d'aquesta essència que és Nules, ha sigut ignorada i estomacada per els qui avui ens governen. Perquè el seu únic objectiu és centrar-se en el seu futur encara que Nules perda el més valuós dels seus tresors: l'agricultura”.

    Des del Grup Municipal del Partit Popular a Nules reivindiquen un “compromís real amb els professionals del camp”. “Els han negat inversió en matèria d'infraestructures, ignorant convocatòries de subvencions públiques que podrien haver-se traduït en millores en els nostres camins. Els han negat serveis bàsics, com ha sigut durant dècades l'oficina d'assessoria agrària, que l'alcalde ha tancat desmantellant el servei de la Càmera Agrària. I ara els torturen amb una plaga de mosquits que des del Consell han ignorat perquè estan més centrats en les seues sigles que en la defensa dels agricultors”.

    Pujar