elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira Medieval de Mascarell de 2021 es reinventa amb un format en extramurs

La Fira Medieval de Mascarell de 2021 es reinventa amb un format en extramurs
  • L'esdeveniment tindrà lloc del 5 al 7 de novembre en l'únic recinte emmurallat de la Comunitat Valenciana

MÉS FOTOS
La Fira Medieval de Mascarell de 2021 es reinventa amb un format en extramurs - (foto 2)

Mascarell tornarà a l'edat mitjana del 5 al 7 de novembre amb una edició de la seua Fira Medieval totalment renovada, amb nou format i adaptada a la situació de pandèmia per a garantir la seguretat dels assistents.

El regidor de Mascarell, Guillermo Latorre, ha presentat la 14a edició de la Fira Medieval que canvia el format per a adaptar-se al context actual. I és que davant l'increment de casos de covid a Nules, però també a la província de Castelló i la Comunitat Valenciana, “hem decidit no fer la fira dins de les muralles perquè els carrers són estrets i no es podria guardar la distància mínima de seguretat”. 

Per això, la Fira Medieval es realitzarà en els extramurs de l'únic recinte emmurallat de la Comunitat Valenciana, on si es podrà guardar la distància de seguretat.

No obstant això, l'interior de la fortificació contra amb una exposició de vestimenta medieval dels cavallers que van acompanyar al Rei Jaume I, avalada per historiadors i cronistes, i una altra mostra sobre la vestimenta de Jaume I en la plaça Major.

Per part seua, Vicente Herrera, de l'empresa Culthisme encarregada d'organitzar la Fira, ha destacat l'important impacte turístic i per a l'economia local que té la Fira Medieval de Mascarell.

“Enguany el format està totalment renovat i les ubicacions són diferents”, ha assenyalat.

Més de 100 actes

La Fira Medieval de Mascarell arrancarà el divendres 5 de novembre amb l'obertura del mercat i l'inici de les activitats, encara que la inauguració oficial serà com de costum a les 19.00 hores.

Durant tres dies, el recinte emmurallat contra amb música en viu, xanquers, tronadors, joglars, bufons, una exposició de falconeria amb més de 14 ocells rapaços, un macrocampament de soldats, activitats per als més xicotets amb atraccions ecològiques, taules d'enginy i habilitat, teatre de marionetes, artesans com a picapedrers i picapedrers, així com artesans d'alimentació i una zona gastronòmica amb tavernes i zona àrab. I altres sorpreses que l'organitzador no ha volgut revelar per a guardar el secret d'aquesta edició.

Pujar