26 de novembre de 2020 26/11/20

El nou drama dels agricultors valencians: es tripliquen les denúncies per infraccions

Arxiu
Arxiu
  • El camp no està passant pel seu millor moment: als robatoris i els baixos preus se li afig que han de fer front a la despesa de les multes

El camp valencià està travessant en l'actualitat un moment difícil. Els agricultors estan patint pèrdues incalculables pels robatoris i els baixos preus, una situació que s'està agreujant encara més amb l'increment de les denúncies als agricultors.

En aquest sentit, l'Associació d'Agricultors de Nules denuncia que s'estan triplicant les denúncies per part de la Policia Local. De fet, el president José Montagut assenyala que s'està passant, de mitjana, de tres denúncies al mes a deu.

Des de l'entitat, que no qüestionen el compliment de la llei per part dels agents, asseguren que “ens ha cridat l'atenció la quantitat de multes que superen amb escreix la mitjana de multes imposades en idèntics períodes des de principis d'any”.

Així li ho han traslladat els agricultors a l'alcalde de Nules, David García, en un escrit al qual ha tingut accés elperiodic.com per a manifestar-li que “és obvi que ha d'haver eixit algun tipus d'ordre per a actuar d'aquesta manera, i no creem que es vaig actuar així de manera unilateral”.

Per a l'Associació d'Agricultors de Nules “les relacions entre la Policia Local i els ciutadans i en aquest cas concret, entre els agricultors, ha de ser de col·laboració, enteniment i confiança amb la nostra forces de policia”. No obstant això, assenyalen el “disgust” entre el col·lectiu del camp per la manera d'actuar dels agents perquè “se senten amenaçats i perseguits”.

José Montagut recorda que amb la pandèmia els agricultors van posar a la disposició de l'Ajuntament de Nules els seus tractors per a desinfectar la via pública. “Llavors si un anava amb la llum fosa, la Policia Local no deia res”, una situació totalment diferent a l'actual.

Per això, els agricultors de Nules demanen a l'alcalde “una solució”. Per part seua, des de l'Ajuntament asseguren ja haver rebut aquest escrit i lloc en contacte amb la Cap-*tura de policia per a conéixer la situació negant. Després d'aquest primer contacte assenyalen que no hi ha cap ordre expressa de sancionar.

Pujar