elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'Confeti' de Mila Luengo i Sergi Miralles, millor curt en el festival FesOhCurt! de Nules

'Confeti' de Mila Luengo i Sergi Miralles, millor curt en el festival FesOhCurt! de Nules
  • En la seua quarta edició, s'han projectat 48 treballs dels més de 250 presentats

El Festival de Curtmetratges de Nules FesOhCurt ha arribat hui a la seua fi amb el lliurament de premis i l'acte de clausura de la quarta edició.

De manera que, el Premi al Millor Curtmetratge dotat amb 700 euros ha sigut per a la pel·lícula “Confeti” de Mila Luengo i Sergi Miralles; el Premi al Millor Curtmetratge en Altres Llengües amb una dotació de 400 euros ha sigut per a “Spring in Autumn” de Ghasideh Golmakani, de l'Iran; el Premi al Millor Curtmetratge de les Comarques de Castelló de 300 euros ha sigut per a la pel·lícula “Com qualsevol altre” de Sergi González; el premi de 400 euros al Millor Curtmetratge Vot del Público ha sigut per a “La Banyera” de Sergi Martí; a més el Premi a la Millor Banda Sonora Original de Compositor Valencià amb una dotació de 100 euros ha sigut per a Jorge Tórtel i Jordi Sapena per la pel·lícula “Confeti” de Mila Luengo i Sergi Miralles; el Premi a la Millor Fotografia de Cinematògraf Valencià també amb 100 euros ha sigut per a Sara Gallego pel curtmetratge “Aquest estiu i la resta” de Daniel Toledo Saura; i el premi de 100 euros per a la Millor Direcció de Producció Valenciana per a Mila Luengo pel film “Confeti” de Mila Luengo i Sergi Miralles, tots aquests premis estan patrocinats per l'Ajuntament de Nules. Als quals cal afegir el Premi a la Millor Interpretació en Valencià amb una dotació de 200 euros, que patrocina la Caixa Rural Sant Josep de Nules, que ha recaigut en Montserrat Carulla per la pel·lícula “Emilia” de Cristina Guillen. Mentre que l'únic premi que ha quedat desert ha sigut al Millor Curtmetratge Rodat a Nules amb 200 euros.

L'acte de clausura ha comptat amb la participació de l'artista local Malparlat, cal recordar que amb aquesta mostra es pretén, entre altres, fomentar l'ús del valencià. Així doncs, el festival està organitzat per l'Ajuntament de Nules i compta amb la col·laboració de la Caixa Rural Sant Josep de Nules, de l'Institut Valencià de Cultura i de l'Associació Cultural La Corretjola que en el seu moment va ser la promotora d'aquesta iniciativa.

Enguany s'han projectat, per a concursar en les diferents categories, un total de 48 treballs. De fet, aquests curtmetratges han sigut seleccionats pels membres del jurat dels més de 250 presentats per a participar en aquesta quarta edició.

Amb tot, des de les regidories de Cultura i de Normalització Lingüística, M. José Esteban, assenyala que “el festival ha sigut tot un èxit de participació, i les novetats que enguany s'han incorporat han tingut molt bon acolliment, de manera que continuarem treballant per a millorar aquest projecte perquè Nules siga un referent en aquesta mena de festival que té com a principal objectiu la divulgació de la nostra llengua”.

 

Pujar