elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arranca la campanya citrícola amb el tall de la primera ‘Nuleta’

Arranca la campanya citrícola amb el tall de la primera ‘Nuleta’
  • ‘La reina de la plana’ és el sobrenom de la Clemenules de la Plana, reconeguda amb la marca de qualitat

MÉS FOTOS
Arranca la campanya citrícola amb el tall de la primera ‘Nuleta’ - (foto 2)
Arranca la campanya citrícola amb el tall de la primera ‘Nuleta’ - (foto 3)
Arranca la campanya citrícola amb el tall de la primera ‘Nuleta’ - (foto 4)
Arranca la campanya citrícola amb el tall de la primera ‘Nuleta’ - (foto 5)
Arranca la campanya citrícola amb el tall de la primera ‘Nuleta’ - (foto 6)

L’Associació per a la posada en valor de la qualitat de la Clemenules de la comarca de la Plana ha reunit hui a importants representants del sector agrari per a donar visibilitat a la Marca Geogràfica de Qualitat de la Clemenules de la Plana anomenada “Nuleta. La reina de la plana” que, per primera vegada, forma part de la campanya citrícola.

Per aquest motiu, ha organitzat el primer tall de Nuleta que s’ha desenvolupat a un hort de clemenules ubicat al terme municipal de la Vall d’Uixó, al ser la zona de la comarca on més prompte maduren les clemenules. Una iniciativa que naix amb el propòsit d’aconseguir un preu just per als productors de clemenules de la comarca de la Plana, i que va de la ma de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Cítrics Valencians oferint així el doble segell de garantia i qualitat.

De fet, l’acte ha comptat amb la presència d’una representació de les 29  entitats i institucions que formen l’Associació per a la posada en valor de la qualitat de la Clemenules de la comarca de la Plana representada en l’acte pel seu president, Juanvi Moros, i el portaveu, César Estañol. I ha comptat amb el suport del Secretari Autonòmic d’Agricultura, Javier Bartolomé, i el president de l’IGP Cítrics Valencians, José Barres; entre altres com ara la Delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat; la Directora Territorial d’Agricultura, M. Luisa Albiol; el Diputat Provincial, Sergio Fornás; el senador, Vicente Tejedo, a més de portaveus de diferents ajuntaments, i representants d’entitats agràries com ara AVA-Asaja, la Unió de Llauradors i Ramaders, IVIA, OCAPA Vila-real i la Vall.   

Un acte que ha servit, a més, per a exposar a les persones assistents la situació actual del sector agrari, i la importància de la creació d’aquesta nova marca per al futur de la citricultura de la comarca de la Plana.

Cal recordar que, l’Associació per a la Posada en Valor de la Qualitat de la Clemenules de la comarca de la Plana es va constituir formalment l’any 2021 i està formada pels ajuntaments d’Almassora, Moncofa, Betxí, Borriana, la Vall d’Uixó, la Vilavella , Nules, Vila-real, Artana, Castelló, Onda i la Llosa, l’Associació de Pous, el Sindicat de Regs del Millars, juntament amb diverses cooperatives agrícoles i de serveis, comerços citrícoles i cooperatives d’exportació de la província de Castelló.

Tots ells han estat treballant de la ma per a que la Marca Geogràfica de Qualitat de la Clemenules de la Plana siga una realitat.

Pujar