24 de novembre de 2020 24/11/20

Aquests són els pobles de Castelló amb més restriccions per a frenar el covid

Municipis castellonencs amb restriccions per covid
Municipis castellonencs amb restriccions per covid
  • La segona ona ha obligat els ajuntaments a adoptar mesures complementàries per a tractar de parar els contagis

El coronavirus continua avançant i davant l'evolució de la segona ona molts ajuntaments de la província de Castelló han començat a prendre mesures per a tractar de frenar, en la mesura que siga possible, el virus. Al toc de queda decretat pel Consell des de les 24 fins a les 6 hores, la limitació de les reunions socials de 6 persones i el tancament de parcs a les 8 de la vesprada, cal sumar l'estat d'alarma aprovat pel Govern d'Espanya per a tractar de frenar la mobilitat de les persones.

En el cas de Nules, ahir l'alcalde, David García, va anunciar mesures més restrictives i es planteja tancar els parcs i jardins si els contagis per covid no censen. En aquesta localitat, en la qual han mort dues persones per covid en l'últims dies, amb 27 positius, la incidència acumulada és de 206,06 casos per cada 100.000 habitants, el consistori ha suspès tots els actes a l'aire lliure, tancar els vestuaris de les instal·lacions esportives, mantenir tancada la Unitat de Respir, suspendre els actes en el CEAM i ha duplicat els efectius policials per a garantir que es compleixen les mesures de seguretat i higiene que han implantat les autoritats sanitàries.

Així mateix, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha signat un decret d'alcaldia per a activar mesures especials com el tancament d'espais municipals com el centre de dia, l'aula mixta de l'Escola d'Infantil, el Centre Formatiu i l'Escola de Música, les instal·lacions esportives, la Xarxa de Museus de Morella i la Biblioteca Municipal. Tampoc es podran usar els zones de joc i parcs infantils i en el cas de de tancaments i vetles es limita l'aforament a 25 persones a l'aire lliure i 15 en espais tancats. A més, els treballadors de l'ajuntament realitzaran teletreball i s'activa el préstec de llibres amb atenció telefònica. La capital dels Ports és una de les zones més afectades pel covid. Amb 9 casos positius té un 370,37% d'incidència acumulada.

En el cas d'Onda, la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, va posar en marxa el passat 17 d'octubre 22 mesures per a frenar el covid, entre elles el tancament parcial d'instal·lacions esportives, centres de dia i residències. De moment, els casos de coronavirus han baixat de manera considerable en aquesta localitat fins als 33 actuals.

A Peníscola, amb només dos positius, el consistori ha cancel·lat els esdeveniments i activitats programades per als mesos octubre i novembre.

En el cas de Vila-real, hi ha 61 casos positius de covid i la setmana passada l'alcalde ja va anunciar la suspensió de la Fira de Santa Catalina. José Benlloch apel·la a la responsabilitat social i a la responsabilitat individual per a frenar el covid, evitar en la mesura dels possible les trobades familiars i protegir la salut de totes les persones.

Pujar