Castellano

Les noves restriccions a la Comunitat impacten en el turisme amb la cancel·lació d'events

Les noves restriccions a la Comunitat impacten en el turisme amb la cancel·lació d'events
  • El mercat nacional torna a ser el que, una setmana més, salva els mobles del turisme valencià, amb absència quasi total de visitants estrangers

El ritme d'ocupació hotelera, sobretot durant els caps de setmana i d'obertura d'hotels segueix avançant en termes positius sense que s'hagen registrat de moment efectes per les males dades de contagis i les mesures restrictives adoptades pel Consell.

Segons les últimes dades facilitades per la patronal Hosbec, es comença a veure un alentiment en el ritme de reserves i alguns pickups negatius (diferència entre reserves i cancel·lacions) que baixen 10 punts les dades de la previsió per aquesta setmana. A més, molts establiments han comunicat cancel·lacions d'esdeveniments i reunions en un mercat que estava començant a enlairar-se de nou.

Castelló i la Costa Blanca són les dues zones turístiques de la Comunitat Valenciana que registren les millors dades d'ocupació mitjana durant la passada setmana, amb una mitjana entre el 71 i el 73%.

El mercat nacional torna a ser el que, una setmana més, salva els mobles del turisme valencià. De mitjana, el 85% dels turistes allotjats en hotels són espanyols, encara que segueix destacant el 27% de turisme internacional de la ciutat de València.

Benidorm

Els hotels de Benidorm van registrar un 62,7% d'ocupació la passada setmana superant lleugerament les dades esperats i també els nivells registrats durant la setmana prèvia. La gran majoria dels clients allotjats en hotels continua sent d'origen nacional, ja que representen un 88,3% de la quota.

La tendència continua sent l'augment de l'ocupació els caps de setmana. Segons l'enquesta d'Hosbec, els hotels van aconseguir omplir un 71,9% les seues habitacions a Benidorm entre dissabte i diumenge.

Costa Blanca

Als hotels de la Costa Blanca (sense incloure Benidorm), un 71,6% de les habitacions van estar ocupades entre el 5 i el 11 de juliol.

De tots els viatgers que s'han allotjat, el 84,3% de segueix sent d'origen nacional; els estrangers s'incrementen molt poc a poc i han suposat un 15,7% del total de la demanda.

L'oferta hotelera a la Costa Blanca (sense incloure Benidorm) es manté estable, ja que en aquests moments hi ha 46 hotels associats a HOSBEC oberts al públic, fet que suposa un 90,2% el total d'hotels associats a la zona.

València

Els hotels de València han fregat el 64% de habitacions ocupades durant la passada setmana, una dada similar a el de les setmanes prèvies. Segons les dades recollides en aquesta enquesta, els clients espanyols segueixen representant la majoria de la quota de la demanda a València, un 73%.

Castelló

Castelló va registrar una ocupació hotelera del 72,5% durant la setmana 27 de 2021. La demanda és majoritàriament d'origen nacional, ja que un 89,9% les habitacions van ser ocupades per turistes espanyols.

Segons la tendència de les últimes setmanes, la dada d'ocupació hotelera s'incrementa durant els caps de setmana, aconseguint un 86,4% de mitjana, i amb un 91,3% les habitacions ocupades per espanyols.

Pujar