Castellano

Se salten el confinament a Novelda per a "passar" mig quilo de droga

Se salten el confinament a Novelda per a "passar" mig quilo de droga
  • La Guàrdia Civil els va enxampar in fraganti a la meitat de la transacció. A casa tenien 558 plantes de cànnabis i altres 8 quilos de cabdells de marihuana

MÉS FOTOS
Se salten el confinament a Novelda per a "passar" mig quilo de droga - (foto 2)
Se salten el confinament a Novelda per a "passar" mig quilo de droga - (foto 3)

La Guàrdia Civil ha detingut a Novelda (Alacant) a dos homes espanyols, de 36 i 23 anys d'edat, per la comissió d'un presumpte delicte de tràfic d'estupefaents i un altre de cultiu i elaboració de drogues. En el registre domiciliari es van confiscar 558 plantes de cànnabis sativa i 8 quilograms de cabdells de marihuana, disposats per a la seua venda.

La Guàrdia Civil de Novelda els ha detingut per un presumpte delicte de tràfic de drogues, durant les labors de prevenció tendents al compliment de les mesures de confinament, amb motiu de l'actual Estat d'Alarma.

Va ser una patrulla de Seguretat Ciutadana la que va observar a dos homes que es trobaven mantenint una entrevista en la part posterior d'un pàrquing. En acostar-se a ells, van poder comprovar que, a més d'estar violant el confinament, es trobaven realitzant una transacció de mig quilogram de marihuana.

A conseqüència d'això, es va procedir a la detenció de totes dues persones per la comissió d'un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues), així com a estendre acta a cadascun per infracció administrativa per incompliment de les mesures de confinament.

Les investigacions posteriors van permetre certificar que en l'habitatge d'un d'ells existia una complexa instal·lació de cultiu indoor de marihuana, així com una important quantitat de droga.

Després del registre, es van trobar i van intervindre quasi 8 quilograms de cabdells de marihuana d'alta qualitat disposats per a la seua venda, una complexa instal·lació que albergava 558 plantes, 2000 euros en efectiu i un turisme que el detingut utilitzava per a transportar la droga.

És de rellevància la quantitat de droga aprehesa, perquè hauria aconseguit en el mercat negre un valor de més de 300.000 euros, i que el titular de l'habitatge ja va ser detingut per fets similars. Els detinguts van ser posats a la disposició del Jutjat de 1a Instància i Instrucció número 2 de Novelda (Alacant), que ha decretat la seua posada en llibertat amb càrrecs, a l'espera de judici.

Pujar