29 de maig de 2020 29/5/20

Detingut un home acusat d'abusar sexualment a través del mòbil d'una menor de Novelda

Detingut un home acusat d'abusar sexualment a través del mòbil d'una menor de Novelda - (foto 1)

  La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a València al presumpte autor d'un delicte d'abusos sexuals comeses sobre una menor de 15 anys de Novelda. Es tracta d'un espanyol de 19 anys, que ha quedat en llibertat amb càrrecs després de la detenció.

  El passat 27 de desembre es va personar en les dependències de la Guàrdia Civil de Novelda una dona per a denunciar que des de feia quatre mesos la seua filla estava sent víctima d'un possible delicte d'abusos sexuals.

  Pel que sembla, un home major d'edat, del qual la seua filla desconeixia qualsevol dada identificativa, li havia obligat en reiterades ocasions a enviar-li fotografies i vídeos de contingut sexual, així com a realitzar vídeo-anomenades de la mateixa índole.

  Els agents investigadors, es van dedicar des d'aqueix mateix moment a practicar diverses gestions per a tractar d'esclarir aquest delicte i esbrinar la identitat completa de l'autor, a través de sol·licituds d'informació enviades a diverses companyies telefòniques.

  Igualment, el telèfon mòbil de la víctima es va analitzar de manera detallada per a recuperar gran part dels arxius de contingut sexual, imprescindibles per a acreditar els fets imputats.

  Finalment, el matí del dia 10 de gener, agents de l'Equip d'Investigació de la Guàrdia Civil de Novelda es van desplaçar fins a la localitat de València, on residia el presumpte autor dels abusos, per a procedir a la seua detenció.

  No obstant això, la detenció no va resultar fàcil per als agents. En el mateix habitatge es van trobar amb un familiar directe del denunciat que es va interposar violentament entre els agents i el detingut, perquè no se l'emportaren.

  L'actuació de la Guàrdia Civil va acabar amb la detenció de dues persones: una, la del presumpte autor del delicte d'abús sexual, i una altra, la del familiar directe, per un suposat delicte de desobediència greu a agents de l'autoritat.

  El terminal mòbil del *encartado també va ser intervingut, per ser peça fonamental en el desenvolupament d'investigacions successives, en el cas que hi haguera més víctimes que no hagen denunciat.

  Després de la posada a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció número 9 dels de València, l'home detingut com a presumpte autor d'un delicte d'abús sexual a menor, va quedar en llibertat a espera de judici.

  Respecte al familiar, presumpte autor del delicte de resistència i desobediència, va ser posat en llibertat pels agents, després de la presa de declaració en presència del seu advocat.

  Pujar