27 d’octubre de 2020 27/10/20

Un conductor que va donar positiu en drogues se salva de la multa a Alacant

Un conductor que va donar positiu en drogues se salva de la multa a Alacant - (foto 1)

    El Jutjat contenciós administratiu número 3 d'Alacant ha anul·lat una sanció administrativa imposada per l'Ajuntament de Novelda a un conductor que va donar positiu en drogues perquè l'anàlisi de la saliva es va realitzar en un laboratori privat. El Jutjat estima així el recurs del conductor sancionat, després d'apreciar la “absoluta falta de garanties processals” per a la cadena de custòdia que suposa l'externalització del servei d'anàlisi d'aquestes mostres biològiques.

    Segons recull la resolució, la potestat sancionadora corresponent a l'Administració és “indelegable”, “molt menys a favor d'un tercer o d'un particular privat”. El magistrat argumenta que la cadena de custòdia es trenca “en el moment en què la mostra ix de l'àmbit públic”.

    Per tant, l'anàlisi en un laboratori privat de les mostres preses al conductor “manca absolutament de la presumpció de legalitat i certesa que tindria si s'haguera fet per un laboratori oficial dependent de l'Administració Pública”, per la qual cosa ha d'anul·lar-se tot l'expedient sancionador. El conductor va ser multat a l'abril de 2017 amb 1.000 euros i la retirada de sis punts del permís de conduir després de sotmetre's a un control policial en el qual es va detectar la presència de drogues en el seu organisme.

    El sancionat va recórrer la multa en via administrativa a l'agost de 2017, però aqueix recurs va ser desestimat per l'Ajuntament de Novelda al novembre del mateix any. Amb posterioritat, el conductor va presentar una demanda contra l'actuació municipal que ara ha resolt al seu favor el magistrat titular del Jutjat contenciós administratiu número 3 d'Alacant.

    Pujar