27 de novembre de 2020 27/11/20

Nova fase, noves normes: Què està permés fer en la fase 3

Nova fase, noves normes: Què està permés fer en la fase 3 - (foto 1)
  • L'última fase del pla de desescalada arriba amb importants novetats

La Comunitat Valenciana començarà a viure dilluns que ve en l'última de les fases del pla de desescalada. Una última parada abans d'arribar a la tan anunciada nova normalitat, que porta amb si multitud de novetats.

Les activitats permeses i restringides han anat variant conforme s'ha avançat de fase. A poc a poc la vida a les ciutats ha començat a renàixer, però sempre amb unes estrictes mesures de seguretat que complir. Aquestes últimes seguiran entre nosaltres fins a una altra ordre.

A continuació, repassem les principals novetats que posaran començar a dur-se a terme a partir de la setmana vinent:

  1. La mobilitat: És la novetat més destacada. Les limitacions de mobilitat disminueixen i a partir del dilluns estaran permesos els desplaçaments per tota la Comunitat Valenciana. Els viatges a altres comunitats autònomes, de moment, hauran d'esperar.
  2. Reunions: S'amplia el nombre de persones que poden reunir-se. Es passa de 15 persones a 20, sempre complint amb les mesures de distanciament social.
  3. Comerços: Veuran augmentat el seu aforament en un 50%. A més, els centres comercials podran tornar a obrir al públic les zones comunes i zones recreatives, també amb la meitat de l'aforament.
  4. Hostaleria: Es recupera l'aforament al 50% i es dóna via lliure al consum en la barra, sempre garantint una distància mínima de 2 metres entre els clients. A més, les terrasses podran oferir servei amb un 75% de l'aforament.
  5. Locals d'oci: Els locals d'oci podran tornar a obrir aquest pròxim dilluns, això si amb menys gent de l'habitual i amb algunes prohibicions, com per exemple, la de ballar en les discoteques.
  6. Cultura: Els cinemes i teatres, tornen a oferir servei en aquesta nova fase. Podran fer-ho amb un aforament a la meitat i amb les butaques pre assignades. També els espectacles a l'aire lliure relaxen les restriccions podent celebrar-se amb un públic de fins a 800 persones.
  7. Hotels: Ja van obrir les seues zones comunes en l'anterior fase, i la seua principal novetat és que podran oferir servei amb un 50% del seu aforament.
  8. Esport: A més, en aquesta nova fase Sanitat autoritza les competicions esportives professionals. També tornen a obrir els gimnasos, amb un aforament màxim d'un terç i sense vestuaris.

Cal recordar, que pese a la passada de fase i quasi finalització del pla de desescalada continua sent obligatori l'ús de màscares en tots aquells llocs on no es puga respectar la distància de seguretat.

Pujar