4 de desembre de 2020 4/12/20

Una nova DANA assotarà la Comunitat fins al dimecres

Una nova DANA assotarà la Comunitat fins al dimecres - (foto 1)
  • Provocant forts nevades, pluges i vents en totes les comunitats a excepció de les Illes Canàries

Aquest dilluns ve marcat no sols per ser el primer dia laborable de confinament pel coronavirus, sinó perquè una nova DANA ha fet que s'active l'alerta taronja o groga en totes les comunitats, excepte a les Illes Canàries.

Aquesta nova massa d'aire polar ha provocat nevades i fortes pluges , deixant en tan sols 12 hores en el litoral de Tarragona i Castelló fins a 100 litres per metre quadrat.

En el cas de la Comunitat Valenciana té risc important per alerta taronja en tot el litoral de Castelló, ja que s'han acumulat pluges de més de 100 litres per metre quadrat en 12 hores. Mentre que a València i Alacant s'ha decretat alerta groga, perquè s'espera que hi haja precipitacions en les quals s'acumulen entre 20 i 30 litres en una hora, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Catalunya té alerta taronja en tot el litoral de Tarragona per fortes pluges, ja que s'han acumulat fins a 100 litres per metre quadrat en 12 hores. No obstant això, AEMET adverteix que aquestes acumulacions s'esperen sobretot en l'extrem sud de la zona: Barcelona, Girona i Lleida, en el cas dels dos primers està decretada l'alerta groga per pluges, mentre que Lleida l'alerta està establida per nevades a la Vall d'Aran.

Castella- La Manxa té activada l'alerta taronja per neu, en concret en Parameras de Molina (Guadalajara) on es preveu una acumulació de neu de 20 centímetres en tan sols 24 hores amb una cota de 1.300 metres.

Mentre que en les regions muntanyenques de Guadalajara i Conca l'alerta groga està decretada per nevades, en les quals es preveu que s'acumularan fins a 8 centímetres. A més, en el cas de Guadalajara hi ha avís groc per tempestes.

Castella i Lleó per la seua part té decretada l'alerta groga, en concret a Àvila, Burgos, Segòvia i Sòria, a causa de fortes ratxes de vent i també en avís taronja per nevades, perquè s'espera que s'acumulen en tan sols 24 hores entre 20 i 30 centímetres.

Mentre que les províncies de Lleó, Palència, Salamanca i Valladolid tenen avís groc per neu i per forts vents.

Alerta taronja a la Rioja per nevades de fins a 30 centímetres en 24 hores, les quals estan per damunt dels 700 metres, pujant als 1000 i fins i tot 1200 a la vesprada i nit.

En el cas de la Ribera de l'Ebre de La Rioja s'esperen pluges i tempestes.

La Comunitat de Madrid té avís groc per nevades en la serra, perquè s'espera que es recullen 10 centímetres en 24 hores en una cota de 1.000 metres.

En la resta de comunitats: Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Cantàbria, Extremadura, Galícia, Navarra, País Basc, i a la ciutat autònoma de Melilla està decretat l'avís groc per neu, mala mar, pluges i vent.

Per part seua, Aemet avisa que amb l'alerta taronja hi ha un risc meteorològic important, perquè ens trobem davant fenòmens meteorològics no habituals, que tenen un cert grau de perill per a poder realitzar les activitats comunes.

En el cas de la groga no existeix risc meteorològic en general, però si que limita el poder realitzar alguna activitat concreta.

Pujar