Diumenge 19 de Agost de 2018

Una quinzena de voluntaris participen del programa Voluntariat pel Valencià

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Sociedad -  general
08/03/2018 | elperiodic.com  

Una quinzena de voluntaris participen del programa Voluntariat pel Valencià

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

El passat dimarts 6 es va fer al Muma l'acte de presentació de les parelles lingüístiques del programa Voluntariat pel Valencià, després que fa dos setmanes se signara el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Alzira i Escola Valenciana, fundació que organitza el programa.

Una quinzena de voluntaris, amb l'acompanyament musical de la colla de dolçainers i tabaleters Les Raboses, es van trobar per primera vegada amb els seus respectius aprenents. L'alcalde, Diego Gómez, va fer una breu introducció i va agrair als voluntaris i aprenents unir-se al programa. Tot seguit Dariana Groza, tècnica d'Escola Valenciana, antiga aprenent i un exemple d'integració, ja que és romanesa, va explicar el funcionament del programa.

Groza va recordar que "no cal ser professor de valencià per a ser voluntari, només ganes d'ajudar els aprenents a parlar-lo". I sobre els aprenents, va assenyalar que "és important perdre la vergonya i començar a parlar el valencià sense importar fer errors, ja que això és normal en començar a parlar una nova llengua". En acabar l'acte, es va oferir als voluntaris i aprenents un vi d'honor.

El Voluntariat pel Valencià és el projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vullguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià.

Esta iniciativa, a més de facilitar un interlocutor per poder conversar en valencià, vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser "llengua d'acollida" per a gent que no tinga el valencià com a llengua materna.

El Voluntariat pel Valencià d'Escola Valenciana es va crear l'any 2005 i, en estos 13 anys de bagatge, ha aconseguit posar en contacte prop de 24.000 voluntaris i voluntàries de 80 localitats diferents.

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil