Divendres 17 de Agost de 2018

Alzira enceta el cicle de conferències dels Premis Literaris

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Cultura y Espectáculos -  general
20/10/2017 | elperiodic.com  

Alzira enceta el cicle de conferències dels Premis Literaris

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Ahir per la vesprada, s’iniciava a la Casa de la Cultura el cicle de conferències programat amb motiu de la XXIX edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

L’acte va començar amb l’obertura per part del director de la Fundació Bromera pel Foment de la Lectura, Josep Antoni Fluixà, i de l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez.

A continuació, va ser el torn de la consellera d’Agricultura, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, amb la conferència inaugural “Encara no és tard per a... protegir el nostre paisatge”, sobre els reptes que té la nostra societat pel que fa al Medi Ambient i la preservació dels espais naturals del territori valencià.

El president del consorci Ribera Valldigna, Salvador Montañana, va ser l’encarregat de fer la presentació d’una ponència en què es van abordar temes com la natura, els espais protegits, l’agricultura o els boscos.

Cebrián es va mostrar agraïda per la inclusió d’estes temàtiques en l’agenda de continguts del cicle per la importància del futur del medi ambient, la recuperació del paisatge i la reversió de la problemàtica de la urbanística descontrolada.

En el seu discurs va incloure cites de Miguel Delibes, Miguel Hernández i, fins i tot, va llegir el poema de Vicent Andrés Estellés “Res no m’agrada tant” per tal de retre homenatge als fruits de les nostres terres.

Finalment, en el torn de preguntes va atendre les nombroses propostes del públic assistent, moltes encaminades a  l’abandonament de pobles i terrenys o la recuperació de l’agricultura com a activitat primària de la nostra comunitat. “Hem d’adaptar-nos millor als reptes del mercat, treballar per a evitar els problemes de rendibilitat i estructurals de la dimensió de les explotacions i la propietat fragmentada. Posar en valor i recuperar l’agricultura valenciana és un repte que hem d’aconseguir entre tots, perquè hi ha futur”.

El proper dimarts 24 tindrà lloc la segona de les conferències, “Encara no és tard per a... Lluitar contra el càncer” amb la reconeguda oncòloga Ana Lluch.

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil