Dilluns 20 de Agost de 2018

Comença el Pla de Participació Pública del PGE

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Urbanismo e infraestructuras -  general
20/09/2017 | elperiodic.com  

Comença el Pla de Participació Pública del PGE

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Dijous 28 de setembre es portarà a terme una jornada informativa sobre el Pla General Estructural (PGE) per explicar el contingut del pla i respondre a les preguntes del públic. L'acte s'emmarca en el procés de participació pública referent al PGOU, que inclourà, a més, la creació del Consell d'Urbanisme.

El pròxim dijous 28 a les 18.00 hores tindrà lloc al Magatzem de la Mar una jornada informativa oberta a tota la ciutadania sobre el PGE. L'activitat s'inclou en el Pla de Participació Pública del PGE i comptarà amb la participació de Territorio y Ciudad (l'equip redactor del PGOU), a més dels tècnics de l'Àrea d'Urbanisme i regidors implicats, que explicaran el contingut del pla i respondran tots els dubtes que es plantegen.

Com ha afirmat l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, «la jornada també servirà per explicar el model de ciutat que volem per al futur i les pautes de creixement que el faran possible». A més, Miralles, ha animat la gent a «consultar la versió preliminar del Pla General Estructural i fer al·legacions, suggeriments o observacions». Cal recordar que la versió preliminar del PGE es pot consultar fins al 30 de novembre (tres mesos després de l'aparició en el DOCV), ja siga en línia a la pàgina web de l'Ajuntament o de manera presencial en el Departament d'Urbanisme (plaça del Doctor Pera).

A banda de la jornada del dia 28, el Pla de Participació Pública inclou altres accions adreçades a la ciutadania. Tal i com ha confirmat la regidora de Participació Ciutadana, Susana Pérez, durant el mes d'octubre s'organitzaran dos tallers de participació al voltant del PGE i al mes de novembre es portarà a terme una taula de debat que s'articularà al voltant tres eixos temàtics: desenvolupament urbà i cohesió social (equipaments, espais públics, habitatge i model de creixement cap a una sostenibilitat social); infraestructura verda (la conjunció del creixement amb la sostenibilitat ecològica); i mobilitat (infraestructures i models de transport).

Tant els tallers de participació com la taula de debat estaran dirigits i desenvolupats per professionals que treballen en la Fundació Horta Sud, especialitzada en aquest tipus de processos participatius.

Consell d'Urbanisme

D'altra banda, l'alcaldessa també ha avançat que, lligat a aquest Pla de Participació Pública, es crearà un Consell d'Urbanisme, «una de les promeses electorals i un dels objectius marcats des de l'Àrea d'Urbanisme al ser una eina necessària per tal de tractar el desenvolupament urbanístic i el medi ambient». Miralles ha afirmat que, tal com ocorre amb els consells de cultura, benestar social o promoció econòmica, «el Consell d'Urbanisme servirà per dinamitzar el teixit associatiu de Benicarló».

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil