Dimecres 22 de Agost de 2018

Guanyant Torrent denuncia que “no hi ha voluntat per afavorir cap projecte de mobilitat sostenible”

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Política -  general
19/09/2017 | elperiodic.com  

Guanyant Torrent denuncia que “no hi ha voluntat per afavorir cap projecte de mobilitat sostenible”

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Davant el dia europeu sense cotxes marcat al calendari cívic per al 22 de setembre, la plataforma ciutadana de Torrent, recorda que ara fa un any va aconseguir que el plenari de la corporació municipal d’aquesta localitat de l’Horta, estiga perquè l’Ajuntament continue impulsant aquelles polítiques mediambientals que formen part de les seues competències, com ara la mobilitat sostenible, i que a més, pel seu baix cost pot sortejar les limitacions pressupostàries a les que s’està sostmés.

En aquest sentit, el conjunt de formacions polítiques que formen part del consistori torrentí, van donar suport a la proposta de millora en la senyalització i difusió de les actuals rutes del carril-bici, especialment els carrers considerats com a “carrers-bici” així com impulsar una campanya municipal a favor de l’ús de la bicicleta, dels patins i de mitjans de transport semblants, que siga permanent tot l’any, però passats 365 dies res no ha canviat en la població.

Malgrat l’acord pres per tots els grups polítics, la plataforma ciutadana, continua proposant amb aquesta iniciativa, encetar un camí capaç de millorar la mobilitat i defèn propostes capaces de crear ocupació, de reduir els accidents i d’ajudar a fer minvar el canvi climàtic i millorar la qualitat de l’aire. D'aquesta manera, Guanyant Torrent se situa del costat d’un model que evite l’exclusió de persones que no disposen de vehicle per a desplaçar-se.

L’acord aprovat obria aleshores un camí de diàleg per aproximar aquesta localitat als models de ciutats sostenibles existents arreu de l’entorn social i econòmic europeu, però en tot un any, no s’ha vist cap millora. Per al regidor Jaume Santonja, “sembla mentida que a la corporació hi haja sensibilitat, però que no es faça res per marcar el camí a seguir semblant al que proposen altres col·lectius socials de Torrent; cal plantejar-se el disseny d’un Torrent més amable amb les persones”.

Aquell acord, obria un temps per fer propostes, res d’això se sap i, Guanyant Torrent continua pensant que es fa necessària la creació de zones adaptades per a persones amb mobilitat reduïda pròximes als centres de salut i edificis municipals, tot i adequant les voreres amb paviment no lliscant i procurant dissenyar camins verds per l’accés d’escolars als centres educatius.

Així doncs, el regidor Santonja insisteix en nom de Guanyant Torrent, potenciar un model social de mobilitat sostenible i la constitució del Fòrum de la Mobilitat previst en la Llei de Mobilitat de la Comunitat Valenciana. Un espai en què hi participen tots els agents implicats, per tal de promoure millors pràctiques i realitzar avaluacions.

 

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil