Divendres 17 de Agost de 2018

Benicarló rep 14.000 euros per a la promoció del valencià

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Sociedad -  general
18/09/2017 | elperiodic.com  

Benicarló rep 14.000 euros per a la promoció del valencià

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport concedeix a l'Ajuntament de Benicarló 14.276,03 euros per a la promoció del valencià. Les actuacions que se subvencionen van des de cursos de valencià per a no valencianoparlants fins activitats culturals o l'ús del valencià en les xarxes socials.

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, subvenciona a Benicarló amb 14.276,03 euros, una actuació emmarcada dins de les ajudes que concedeix la Conselleria als ajuntaments per al foment del valencià. Aquesta quantitat, quasi 3.000 euros més que l'any anterior (11.337 euros), suposa un avanç en l'aposta pel valencià, donant suport a l'administració que té el contacte més directe amb els ciutadans, els ajuntaments. Així ho ha constatat la regidora de Normalització Lingüística, Marta Escudero, que ha recordat que «els imports concedits han augmentat de manera més que significativa, tenint en compte que l'any 2015 l'Ajuntament de Benicarló va rebre pel mateix concepte 1.250 euros».

En concret, les actuacions que se subvencionen són: campanyes i accions d'acollida lingüística, com ara els cursos de valencià per a no valencianoparlants que anualment organitza la Universitat Popular; activitats culturals, on s'inclouen les activitats de tots els departaments que tenen com a llengua vehicular el valencià (Cicle de Teatre Polítics, Bocabadats, Estiu al Mucbe, etc.); accions, activitats i campanyes de sensibilització i promoció de l'ús del valencià que porta a terme Aviva Benicarló; l'oficina de promoció del valencià, concretament les despeses de funcionament d'Aviva Benicarló i el sou del personal i l'ús del valencià en les xarxes socials de l'Ajuntament (Facebook, Twitter, Telegram i Youtube), on s'utilitza preferentment el valencià, tal com indica la legislació lingüística.

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil