Dissabte 18 de Agost de 2018

L’Associació Amics de la Murta sol·licitarà una reunió amb la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Política -  general
18/09/2017 | elperiodic.com  

L’Associació Amics de la Murta sol·licitarà una reunió amb la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

El paratge natural de la Murta és una de los joies paisatgístiques i patrimonials de totes les alzirenyes i alzirenys. Un dels elements clau i identificatius del paratge són les restes del monestir de Santa Maria de la Murta, i des de la Regidoria de Patrimoni Cultura es vetla pel seu manteniment, així com des de l'Associació d'Amics de la Murta.

Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de l'àrea de Patrimoni Cultural, ha rebut a l'Ajuntament a Xavi Blasco, president de la dita associació, que ha estat acompanyat per altres directius d'Amics de la Murta.

En la reunió, en què també ha estat present el tècnic de Patrimoni i arqueòleg municipal, Agustí Ferrer, s'han plantejat una sèrie de qüestions d'entre les quals cal destacar el compromís de la vicealcaldessa i regidora de Patrimoni Cultural en reeditar, al llarg del primer semestre del 2018, el llibre de la història del Pare Morera.

S'ha plantejat també la necessitat de petició d'una reunió amb la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat per tal de tractar tant la consolidació del pont de Felip II com la restauració i posterior museïtzació de la torre dels Coloms, un dels elements del monestir més emblemàtics i que ha aconseguit mantindre's dreta, resistint el pas dels segles.

Encara que una de les màximes preocupacions dels directius de l'associació Amics de la Murta és la necessitat de tindre un pla específic de prevenció d'incendis per al paratge, totalment deslligat de l'actual que contempla la prevenció tant per a la Murta com per al paratge de la Casella.

Isabel Aguilar ha manifestat que "des de la Regidoria de Patrimoni Cultural es realitza un seguiment constant dels elements històrics identificatius de la ciutat, entre els quals indubtablement es troba el monestir de Santa Maria de la Murta".

Ara cal sol·licitar la reunió amb els tècnics i responsables de l'àrea de Patrimoni amb la Generalitat per tal d'exposar-los les necessitats urgents que cal posar en marxa al cenobi.

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil