Dimecres 22 de Agost de 2018

Gandia adjudica les obres de modernització del polígon Alcodar i licitarà la rotonda d'accessos

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Economía y Negocio -  general
15/09/2017 | elperiodic.com  /  Fotograf : Àlex Oltra 

Gandia adjudica les obres de modernització del polígon Alcodar i licitarà la rotonda d'accessos

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Gandia revitalitza els seus espais industrials per ser més competitiva i integra el parc empresarial del polígon Alcodar a la ciutat. L'alcaldessa, Diana Morant, ha comparegut aquest matí en roda de premsa amb el coordinador d'Urbanisme, Vicent Mascarell; la regidora de Comerç, Alícia Izquierdo; i la presidenta de l'Associació d'Empresaris de la Safor (AES), Antonia Estrugo, per anunciar que l'Ajuntament ha adjudicat les obres de millora del polígon Alcodar a l'empresa Pavasal per 641.000 euros.

Les actuacions que transformaran i modernitzaran aquest espai industrial començaran després de la Fira i Festes, i els treballs estaran acabats a finals d'aquest any.
Morant ha explicat que Alcodar és el polígon més veterà i històric de la comarca de la Safor, el més gran i el que més empreses aglutina, però malgrat aquestes característiques, feia dècades que no comptava amb una inversió tan important com la que s'ha fet ara. De fet, no es va invertir res en la passada legislatura. "I hem invertit en ell perquè considerem que és fonamental ajudar els empresaris, als que mouen l'economia i generen llocs de treball", ha argumentat l'alcaldessa.

Un total de dotze mercantils van optar a executar la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis al polígon Alcodar de Gandia, després que l'Ajuntament licités el projecte de l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE), dependent de la Generalitat Valenciana, per 913.000 euros. Aquest programa és finançat al 70% per l'IVACE i al 30% per l'Ajuntament de Gandia. Finalment, ha estat menor la xifra oferta, i per tant, la quantia econòmica pública aportada serà menor.

El projecte consistix a millorar els accessos al recinte industrial i la connexió del mateix amb la ciutat amb un carril-bici; la millora de la senyalització i zones verdes, la creació d'una pàgina web, així com la renovació i instal·lació de nova senyalització vertical i horitzontal. A més, s'aprofitarà per a adequar l'entrada a la ciutat amb dos carrils de sortida i dos d'entrada, i amb la incorporació d'una tanca central per garantir la seguretat viària i evitar accidents.

L'actual injecció econòmica suposarà la revitalització del polígon Alcodar alhora que donarà resposta a una reivindicació històrica per part dels empresaris i usuaris. De tal manera, segons ha dit Morant, aquesta operació és "un èxit" compartit amb els empresaris.

D'altra banda, l'alcaldessa ha anunciat que està pendent la licitació de la rotonda d'accés al polígon Alcodar, un projecte del Ministeri i l'Ajuntament de Gandia que té un pressupost de dos milions d'euros. Aquesta rotonda, que es construirà on ara hi ha el 'scalextric', millorarà els accessos cap al recinte industrial, una altra reivindicació històrica dels empresaris i els ciutadans, i aportarà més seguretat.
D'aquesta manera, per a la primavera de l'any que ve, ja estaran les dues obres finalitzades.

"El Govern de la Generalitat i el nostre govern (PSPV-Més Gandia) hem apostat fermament per la millora en els polígons industrials de la nostra ciutat per tal de fer-los més competitius. (També hem licitat obres de millora del clavegueram al polígon Benieto). Perquè si ells prosperen, també ho farà la nostra ciutat", va argumentar Morant, que va afegir que sol passar que quan hi ha avantatges competitius, com per exemple, un increment en la inversió dels polígons, l'ocupació sol augmentar entre un 5 i un 10% a la zona.

A hores d'ara, entre Dulcesol, el polígon Alcodar i Myo Ciutat del Transport hi ha al voltant de 3.200 treballadors. 200 treballadors s'han generat en aquests dos anys de govern, segons afirmen els mateixos empresaris. I la xifra podria arribar als 3.500 treballadors al final de la legislatura, precisament, pel bon clima que s'ha assegut a les empreses.

Vicent Mascarell va declarar que "Aquesta obra no hauria estat possible sense l'ajuda de la Generalitat Valenciana en la seua aposta per la indústria i la competitivitat a través de l'IVACE".
Sobre l'import dels treballs, Mascarell ha explicat que la baixa realitzada per l'empresa, "ens permetrà entaular una nova negociació per aconseguir altres millores a la zona. Ara iniciem un nou procés per tal d'aconseguir-ho".

Finalment, el coordinador general d'Urbanisme, va anunciar que ja s'estan ultimant els treballs per poder adjudicar els treballs de la rotonda d'accés a la zona.

Per la seua banda, Alícia Izquierdo, va voler valorar el treball realitzat. "Ara veiem les infografies però darrere d'elles hi ha molt treball de diversos departaments. En el seu moment vam demanar confiança als empresaris de la zona per què volíem ajudar-los i ara ho estem fent realitat. Aquesta inversió és una mostra de la confiança del govern de la Generalitat en el govern de Gandia i de la bona sintonia que mantenim en l'àmbit autonòmic. El polígon Alcodar augmenta en atractiu i es revaloritza gràcies a totes les mesures que ja hem posat en marxa aquesta legislatura".

Finalment, la presidenta d'AES s'ha mostrat molt agraïda davant l'Ajuntament de Gandia, la Generalitat i l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, perquè s'ha fet realitat una reivindicació històrica. "Quan es va publicar el programa d'ajudes, jo ja sabia que hi havia voluntat política d'ajudar a qui més li cal. El polígon Alcodar ha estat el polígon que més a prop està de la ciutat, però el que més separat hi era. Ara ja no serà així. Per això vull agrair aquesta ferma aposta pel nostre polígon, on els treballadors ja podran venir a peu amb garanties de seguretat".

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil