Dimecres 19 de Setembre de 2018

Oliva intensifica els tractaments davant la recent plaga de mosquits

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Sanidad y Salud -  general
24/08/2017 | elperiodic.com  

Oliva intensifica els tractaments davant la recent plaga de mosquits

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Oliva intensifica els tractaments davant la recent plaga de mosquits, provocada pel grau d'humitat i l'aigua estancada, a causa de les últimes pluges del mes d'agost.

Des de la Regidoria de Salut Pública s'informa que estem davant d'una eclosió de plaga de mosquits.

Les últimes pluges del mes d'agost, i la calor, han afavorit el caldo de cultiu ideal per tal que es reproduïsquen les larves, tant del mosquit comú com del mosquit tigre.

Davant d'aquesta situació, el Departament de Salut Pública informa que, s'intensificaran els tractaments en totes aquelles zones on s'haja quedat aigua estancada, i també en séquies i bassots arreu del terme municipal.

Cal recordar que el tractament del mosquit comú és molt diferent del tractament del mosquit tigre. El primer es tracta fumigant les zones més idònies on dipositen les larves els insectes, séquies, bassots, etc. I el segon el tractament s'aplica directament sobre els embornals de les aigües pluvials.

Imma Ibiza, regidora de Salut Pública, fa una crida a la participació de la ciutadania i recorda que cada persona pot col·laborar des de sa casa per a combatre el mosquit tigre, sols cal aplicar els consells que s'han dit moltes vegades: s'ha de controlar que al nostre voltant no hi haja aigua estancada en xicotetes quantitats.

Per altra banda s'aconsella ser preventiu, si estàs prop de zones humides o aigües estancades, que al terme municipal d'Oliva és bastant usual, aplicar-se un repel·lent o portar vestimenta adequada, com ara pantalons llargs i mànega llarga.

Recordar que Oliva, el seu terme municipal, és tot ell un aiguamoll on tenim nombroses canalitzacions que porten aigua: séquies, maneguetes, bassots, bases de reg, files... Malauradament, a causa de la sequera que patim any rere any, moltes de les canalitzacions continuen tenint aigua, però aigua estancada; l'aigua ja no corre amb la mateixa fluïdesa que fa uns anys i això provoca, entre altres problemes, el caldo de cultiu favorable a la reproducció dels insectes.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament està intensificant els tractaments però també es recomana prevenció i col·laboració per part de la ciutadania.

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil