Dijous 16 de Agost de 2018

Catarroja i Albal intensificaran la col.laboració per a invertir en la zona del camí de les Corregudes

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Urbanismo e infraestructuras -  general
24/05/2017 | elperiodic.com  

Catarroja i Albal intensificaran la col.laboració per a invertir en la zona del camí de les Corregudes

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Els ajuntaments de Catarroja i Albal incrementaran la col.laboració per a intervenir en el camí de les Corregudes i resoldre així els problemes de la zona col.lindant entre les dues poblacions després que no s'hagen concedit els fons europeus sol.licitats en l'Estrategia de Desenvolupament Urbanístic Sostenible i Integrat (EDUSI) a cap municipi de la província de València.

La setmana que ve, representants dels dos consistoris es reuniran per a establir les formes de cooperació que van a posar en marxa i un calendari d'actuacions comunes.

Les dues poblacions no renuncien a tornar a demanar ajudes europees, però també recorreran als plans de cooperació municipal de la Diputació de València i altres subvencions per a solucionar els problemes d'inundacions i millorar la integració urbanística dels dos municipis.

El treball per a presentar a Europa el projecte conjunt d'actuació al camí de les Corregudes ha servit per a posar la primera pedra d'una sintonia entre els dos pobles a l'hora de treballar colze a colze. De fet, s'ha creat una entitat supramunicipal per a gestionar i coordinar les intervencions de l'EDUSI que volen mantenir per a intensificar esta línia de cooperació. A més, els dos municipis ja estan treballant conjuntament des de fa temps àrees com la mobilitat i la protecció animal.

Tant Catarroja com Albal consideren necessari intervenir en zones com les del camí de les corregudes o el barranquet per a evitar que en l'època de pluges intenses es produïsquen els habituals problemes per acumulació d'aigua. Per això creuen que és una prioritat actuar per a resoldre estos problemes i millorar la integració urbana i la connexió del trànsit.

L'alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, ha afirmat que "l'equip de govern està decidit a començar a invertir en els pròxims pressupostos amb partides consensuades pels dos consistoris que han establert una línia de col.laboració molt important que no ha de desaparéixer". "Catarroja començarà a reurbanitzar enguany l'avinguda de la Diputació, una de les seues principals entrades, i té la voluntat ferma de resoldre els problemes del camí de les Corregudes, altra entrada essencial, amb fons propis i subvencions d'altres organismes", ha afegit.

Per la seua banda, l'alcalde d'Albal, Ramón Marí, ha subratllat la importància del projecte conjunt i la necessitat de dur-lo a terme "el més prompte possible, per la qual cosa s'han de redoblar esforços per a buscar finançament". A més, Marí ha recordat que "el treball realitzat fins al moment no és feina perduda i la col·laboració entre Catarroja i Albal ha de reforçar-se ara més que mai".

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil