Dimarts 21 de Agost de 2018

EU denuncia davant la Comissió Europea les concentracions feixistes a Callosa del Segura

Versió Clàsica
Edició Comunitat Valenciana
Política -  general
15/12/2016 | elperiodic.com  

EU denuncia davant la Comissió Europea les concentracions feixistes a Callosa del Segura

imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

La portaveu d'Esquerra Unida a l'Europarlament Marina Albiol ha adreçat una pregunta a la Comissió Europea demanant pel compliment de la normativa contra l'odi i l'apologia de la dictadura en els fets que grups de feixistes van protagonitzar ahir impedint la retirada d'un monument franquista a Callosa del Segura. "No podem tolerar una exaltació pública de l'odi i del feixisme, impedint a més que s'aplique la Llei de Memòria Històrica. Estem davant un cas en què s'incompleixen clarament les normes de la Unió Europea i esperem que les autoritats comunitàries actuen per a que a l'Estat espanyol s'acomplisca la legislació comunitària en matèria de memòria democràtica", indica Albiol.

Per a la portaveu d'Esquerra Unida a Brussel·les, "són freqüents els casos d'enaltiment del feixisme que es donen a l'Estat, i creiem que ja va sent hora de que Europa deixe de mirar cap a una altra banda i actue de forma contundent per fer valdre els drets democràtics i els valors de reparació, justícia i veritat".

Després que l'Ajuntament de la localitat posara en marxa els treballs per retirar la creu que commemora la victòria feixista a la Guerra Civil el capellà de la localitat va repicar les campanes fent una crida per reunir veïns i veïnes que bloquejaren els treballs. De nit, a més, un grup d'ultradreta es va concentrar davant el monument i va cantar el 'Cara al sol': "Les forces de seguretat que van actuar identificant els congregats, hauria de presentar denuncia immediatament. Seria molt greu que quedaren impunes aquells que han convocat les concentracions, tant la del matí que va respondre a la crida del capellà, com la dels militants d'extrema dreta que es van reunir a la nit".

 

Comparteix aquest article
Cap comentari a l'article

Si desitges registrar el teu nom i imatge en els comentaris fes
click aquí
Publicitat
Publicitat
Amb el suport de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Política de Cookies | Publicitat | Correu: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil