elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
RESTRICCIONS COMUNITAT VALENCIANA

Oci nocturn: torna el ball i s'amplien horaris i aforaments, també en hostaleria

Oci nocturn: torna el ball i s'amplien horaris i aforaments, també en hostaleria
  • Decauen les restriccions en la cultura, el comerç i seus festives

Després de més d'any i mig de pandèmia, la Comunitat Valenciana inicia la desescalada cap a la nova normalitat. Així, la taula interdepartamental reunida aquest demà ha aprovat deu mesures que entraran en vigor aquest dimarts 28 de setembre.

Destaca l'avanç progressiu en l'obertura de l'oci nocturn i de l'hostaleria. Així, segons ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, augmenta l'aforament interior de l'hostaleria fins al 75%, les taules en interior augmenten fins a 10 persones, es permetrà l'ús de la barra assegut i tancaran segons la llicència del local.

Quant a l'oci nocturn, s'amplia l'aforament al 75%, taules de 10 persones, ús de la barra assegut, el ball estarà permés en els llocs reassignats i s'amplia l'horari fins a les 5.00 hores.

A més, decauen totes les restriccions en cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques; també decauen totes les restriccions en el comerç i en les seus festives.

Quant als esdeveniments i actes esportius, s'elimina el màxim de persones i no hi haurà límit de participants en les proves esportives com la Marató o la Mitja Marató.

Els gimnasos i les piscines cobertes augmenten l'aforament fins al 75% i els banquets i congressos també veuran augmentat el seu aforament fins al 75%.

Quant a les lligues professionals de futbol i bàsquet decau el màxim d'espectadors i el límit màxim serà del 40% d'aforament en pavellons i del 60% en estadis a l'aire lliure.

Pujar