elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les netejadores dels instituts tornen a patir impagaments

Les netejadores dels instituts tornen a patir impagaments
  • Han convocat una concentració el pròxim 28 de juny en la plaça de Manises de València per a exigir una reversió a aquesta situació

MÉS FOTOS
Les netejadores dels instituts tornen a patir impagaments - (foto 2)

Les treballadores de la neteja de més de huitanta instituts valencians tornen a alçar la veu pels impagaments que pateixen per part de l'empresa concessionària. Segons denuncien, estan patint retards des de març, situació que afectaria unes 400 persones i per això han decidit tornar a mobilitzar-se: es manifestaran el pròxim 28 de juny en la plaça de Manises de València sota el lema: “els impagaments continuen i l'administració ho permet”.

Tal com els va comptar elperiodic.com, la situació afecta a treballadores de tota la Comunitat Valenciana i temen que la situació torne a repetir-se i prolongar-se si se'ls adjudica de nou aquesta contracta, que finalitza el 31 d'agost. De fet, les pròpies treballadores tems que l'empresa no els pague els mesos de juliol i agost: “Com estan prorratejats i només treballem en any escolar, és a dir, de l'1 de setembre al 30 de juny, temem que no se'ns pague els dos mesos d'estiu”.

Cal recordar que ja van fer vaga indefinida a l'inici de l'any a causa d'aquests impagaments. A la província de Castelló són 120 les empleades que estan patint aquests impagaments i també afecta a escoles infantils i altres edificis públics. 

Davant aquesta situació i, en previsió del que puga succeeixes, les treballadores tornaran a eixir al carrer i demanen, aquesta vegada, que no s'adjudiquen aquest tipus de contractes a “empreses insolvents”.

Pujar