elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Naix el robot paeller capaç de cuinar sense la supervisió d'un xef

Naix el robot paeller capaç de cuinar sense la supervisió d'un xef
  • El prototip va ser presentat en el Saló d'Innovació en Hostaleria de Màlaga

Cuinar una paella i estar fent una altra activitat ara sembla estar més a prop. El robot paeller que es va presentar en el Saló d'Innovació en Hostaleria H&T de Màlaga està causant furor a Espanya i algun recel entre els cuiners més puristes.

El robot paeller s'encarrega d'introduir els ingredients en la paella i remoure'ls. De fet, a Màlaga es va preparar la primera paella amb aquest robot i per a això no va ser necessària la supervisió de cap cuiner.

La unió de les companyies ‘Be robot 5’ i ‘*Mimcook’ han fet possible que es puga preparar el plat típic valencià per excel·lència sense necessitat que un cuiner estiga pendent de tot el procés.

Els creadors del robot paeller consideren aquesta eina només un dispositiu que permet estalviar treball al xef i que aquest demane centrar-se en la creativitat.

Però el robot no sols fa paelles. Sinó que és una eina multifunció que, connectant-se a la fregidora, pot fregir creïlles i cuinar hamburgueses si abans se li col·loca una graella.

Però sorgeix un dubte, com sap el robot si la paella està bé de sal i al punt? Per a això encara fa falta la mà humana i si és d'un valencià molt millor.

Pujar