2 de desembre de 2020 2/12/20

337 municipis valencians, sense positius en les últimes dues setmanes

337 municipis valencians, sense positius en les últimes dues setmanes - (foto 1)

  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ressaltat aquest diumenge que en els últims quinze dies un total de 337 municipis de la Comunitat no han registrat cap positiu en coronavirus. Unes xifres que demostren que la valenciana “estarà en condicions de complir” els criteris fixats pel Govern per a l'inici de la desescalada.

  Tal com ha exposat Puig, mantenint totes les cauteles i la prudència, "hi ha senyals per a l'esperança" en els indicadors que es registren en la Comunitat Valenciana, ja que en les dues últimes setmanes no s'han detectat casos positius en 337 municipis, la qual cosa representa el 62% del total.

  A més, les altes continuen augmentant, atés que en 12 dies el nombre total de persones curades s'ha duplicat, i en 15 dies, quasi s'ha triplicat.

  Així mateix, més de la meitat de les persones diagnosticades, el 55%, ja s'han curat, de manera que són més de 6.200 les que han superat la malaltia. De fet, de tots els casos diagnosticats, només 3 de cada 10 estan actius. A principis de mes eren 9 de cada 10, i el nombre de persones ingressades en hospitals i en les UCI s'ha reduït a la meitat també en dues setmanes.

  Puig ha destacat també que la incidència acumulada registrada en els últims 14 dies és de 26 casos per 100.000 habitants, una tercera part de la mitjana d'Espanya, i que només quatre de les 17 autonomies posseeixen una taxa més baixa que la de la Comunitat Valenciana. A més, s'han fet més de 102.000 proves *PCR i més de 20.000 test ràpids.

  Pujar