24 de setembre de 2020 24/9/20

Mulet: "Els 11 senadors valencians del PSOE no han fet cap iniciativa parlamentària en quatre mesos"

Mulet: "Els 11 senadors valencians del PSOE no han fet cap iniciativa parlamentària en quatre mesos" - (foto 1)
  • La dissolució de les cambres dona compte de resultats vergonyosos en l'activitat d'alguns representants valencians, tot i els enormes reptes als quals s'enfronta el territori valencià

  • Novament Carles Mulet encapçala a distància l'activitat parlamentària, amb 1.297 iniciatives registrades i tramitades

L'activitat parlamentària dels senadors ha estat mínima durant la XIII Legislatura. Únicament dos senadors del PP i el senador de Compromís, Carles Mulet, han tingut activitat en ple durant aquesta legislatura amb preguntes al Govern, amb 1.297 iniciatives. El comptador d'iniciatives parlamentàries, deixa als 11 senadors del PSOE sense cap activitat.

El senador de Compromís ha valorat que aquest tipus de situacions "aprofundeixen més en el descrèdit" cap a la política i les institucions. "Alguns, tot i tindre un govern en funcions, hem aprofitat el càrrec per estar treballant des del primer segon per la nostra gent, de manera que no ha existit agost ni període de descans ja que no hem deixat de tenir activitat propositiva i reivindicativa, per intentar aportar solucions als problemes de la gent. Els ciutadans han estat pagant a diputats i senadors durant aquesta XIII legislatura, un període en què, de nou, no s'ha legislat i no ha servit per res, precisament per l'estratègia partidista del PSOE al dinamitar qualsevol opció de govern. La seua activitat en les Corts Generals ha estat nul·la, són una vergonya que confiem la gent sàpiga posar al seu lloc", ha remarcat Mulet. 

Dotze dels 17 senadors valencians van assumir el seu càrrec el dia 28 d'abril de 2019, data a partir de la qual van començar a cobrar sou públic pel seu càrrec. La resta (els cinc de designació autonòmica), no van assumir el seu càrrec fins a dos mesos després, el dia 27 de juny de 2019 quan el ple de les Corts Valencianes els va designar. Hui tots seran dissolts juntament amb la Cambra, encara que els que formen part de la Diputació Permanent romandran com a senadors amb totes les prerrogatives fins al proper dia 10 de novembre, quan es trien els corresponents senadors per circumscripció.

Els cinc senadors de designació autonòmica que no formen part de la Diputació Permanent, seran cessats i tornaran a assumir la condició el proper dia 10 de novembre, siga quin siga el resultat de les eleccions.

Els nous senadors provincials, porten rebent per tant des del 28 d'abril, un total de 2.981,90 euros bruts en concepte de salari, als quals se suma 1.919,63 euros d'indemnització per residir fora de la Madrid. Tot i això, únicament s'han celebrat dos plens en aquest període: el de constitució del Senat després d'eleccions (que es va fer sense els cinc autonòmics) i un altre aquest mes de setembre.

A finals de juliol es van constituir les respectives comissions perquè els senadors que formen part d'elles cobraren complements que van des dels 1.516 euros els presidents de taula, 1.108 dels portaveus de grup en les comissions o 736 euros els portaveus adjunts (totes aquestes quantitats són brutes). Tot i que aquestes comissions no han tingut cap activitat, els senadors cessats hauran cobrat gairebé dos mesos de complements per formar part d'aquestes comissions sense activitat.

Pujar