1 de desembre de 2020 1/12/20

Dos morts a Alacant i Castelló pel temporal

Dos morts a Alacant i Castelló pel temporal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Dos morts a Alacant i Castelló pel temporal - (foto 2)
  Dos morts a Alacant i Castelló pel temporal - (foto 3)

  Un home ha mort al caure en una séquia en el Grau de Castelló. El segon ha sigut arrossegat per una tromba d'aigua en la localitat alacantina de Finestrat

  El temporal que assota este cap de setmana la Comunitat Valenciana s'ha cobrat dos víctimes: una a Alacant i una altra a Castelló. Pluja, pedra, molt vent i fins a un xicotet tornado són els efectes d'esta gota freda que han causat també diversos accidents de tràfic.

  Un home de 30 anys ha mort al caure el cotxe que conduïa a una séquia d'un camí rural pròxim al Grau de Castelló. Els fets, tal com ha informat la Policia Local en un comunicat, es van produir el divendres a la nit quan un cotxe es va eixir de la via i va quedar encastat i bolcat sobre una séquia que es troba en un dels laterals del camí rural i que en eixe moment tenia més de mig metre d'aigua.

  El segon difunt s'ha produït este matí en una cala de Finestrat, a Alacant, quan un home d'avançada edat ha sigut arrossegat al mar mentres passejava per la cala de la localitat. Un dispositiu de busca s'ha desplegat per la zona i després de 20 minuts s'he ha localitzat surant en el mar.

  De moment es manté l'alterta taronja en les províncies de València i Alacant per risc alt de pluges torrencials, que poden arribar a acumular de 150 a 200 litres per metre quadrat en 12 hores. A Castelló l'alerta és groga. Unes pluges que han deixat fins a 74,8 l/m2 acumulats en les últimes 12 hores en Setaigües, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a través del seu compte de Twitter, així com 72 l/m2 a Barx, 69,4 a Enguera, 69,2 a l'Alcúdia de Veo i 68,6 l/m2 a Chiva.

  A més preocupa també el vent: S'han mesurat ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora. Este divendres a la vesprada inclús es va registrar un xicotet tornado en el mar que va poder veure's des de localitats pròximes València. A Tavernes de la Valldigna s'ha derrocat el Toro d'Osborne, quelcom que ha causat revolada en la localitat valenciana ja que és una publicitat molt popular en la zona.

  Avís del president de la Generalitat

  Tal com ha indicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha visitat el Centre de Coordinació d'Emergències, s'ha de tindre prudència i sentit comú ja que el temporal no remetrà fins al dilluns. El 112 ha rebut més de 700 crides durant este dissabte.

  S'han produït servicis en Cullera, Llíria, Carlet, Alzira, Paterna, Manises, la Pobla del Duc i Quart de Poblet, entre altres municipis, per la caiguda d'arbres, inundacions i en fatxades d'edificis, tal com han indicat des del Consorci Provincial de Bombers.

  També en la ciutat d'Alacant s'han realitzat servicis de sanejament de cornises i allí s'ha tancat el parc La Marjal. A més, en Turís un cotxe ha sigut arrossegat per l'aigua, però els ocupants han pogut eixir del vehicle pels seus propis mitjans.

  Les fortes pluges que s'han registrat també en la localitat alacantina de Benidorm han fet que l'Ajuntament tall uns quants carrers del Racó de Loix i La Cala com a mesura preventiva per a evitar que els vehicles queden atrapats. A més també s'han desallotjat més de 80 caravanes d'un càmping, tal com han indicat des del consistori en un comunicat.

  Pujar