30 de novembre de 2020 30/11/20

PP: "Veïns de Morella reclamen segones PCR per a evitar contagis"

PP: "Veïns de Morella reclamen segones PCR per a evitar contagis" - (foto 1)
  • Per a Jesús Lecha, portaveu del PP, “els sanitaris estan fent una tasca excel·lent a Morella però les directrius polítiques imposades per Puig impedeixen controlar els brots”

Els veïns de Morella que han estat en quarantena per coronavirus no s'han sotmés a una segona prova PCR que acreditara la seua recuperació amb un resultat negatiu. La denúncia ha arribat a les files del Partit Popular de Morella que ha mostrat la seua preocupació per uns fets que “exigeix de l'alcalde que deixe de posar-se de perfil en un tema que és vital per a la nostra ciutat”.

Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella, ha posat en valor la labor “dels sanitaris que des del minut zero d'aquesta pandèmia, sense recursos i amb directrius polítiques allunyades de la realitat, han fet front al coronavirus perquè els veïns de Morella estigueren protegits enfront dels brots”. És un “contrasentit” que en Cinctorres, que depén del centre de salut de Forcall, els casos positius registrats se sotmeten a una segona PCR abans d'acabar les quarantenes i a Morella es permeta als contagiats eixir del confinament sense la garantia d'una segona prova”.

Per a Llet, “és urgent que l'alcalde deixe de ser còmplice de directrius polítiques que impedeixen als professionals de la salut fer el seu treball”. “L'alcalde ha de decidir si està amb el seu mentor, Ximo Puig, o amb els veïns de Morella”. “És urgent atendre aquesta denúncia ciutadana i corregir aquesta pràctica que de ser real podria posar en greu risc a la població”.

Des del Partit Popular fan una crida al PSOE, i al seu alcalde, Rhamsés Ripollés, perquè “protegisca al nostre municipi en lloc de justificar les injustificades decisions polítiques del seu partit”. “És il·lògic que l'alcalde parle de 40 casos positius i Salut Pública parle de 11. És un contrasentit que els veïns declaren que no els fan segones PCR per a confirmar que són negatius. I és sorprenent que davant els brots que registra Morella, continuem esperant que Salut Pública emeta un informe sobre la conveniència de confinar la població quan els registres superen en 5 els casos que comptabilitzava Madrid quan el ministre Illa urgia decretar l'estat d'alarma”. Per a Llet, “és urgent un criteri sanitari que impose mesures de contenció i protecció enfront de directrius polítiques el resultat de les quals s'ha disparat en forma de contagis”.

Pujar