elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els veïns de Morella paguen un 99% més d'IBI que els de Todolella

Els veïns de Morella paguen un 99% més d'IBI que els de Todolella
  • El PSOE imposa a les famílies un Impost de Bens Inmobles (IBI) que és el més elevat de la comarca dels Ports i un dels més asfixiants de la província de Castelló

  • La pressió fiscal que soporten els veïns permet, segons Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella, “que l'alcalde es puge el sou i el dels seus, i es malgaste en autobombo”

Els veïns de Morella suporten un dels IBI més cars de la província de Castelló. Només a la comarca, “les famílies de Morella són les que més paguen i ho fan d'una forma desorbitada si ho comparem amb localitats veïnes”, explica Jesús Lecha, portaveu del PP en la localitat dels Ports.

Un veí paga a Morella un 99% d'IBI que paga el seu homòleg a la Todolella. “El percentatge adverteix de la disparitat d'impostos que el PSOE imposa a Morella com si es tractara d'una gran ciutat”. “El trist és que, malgrat suportar una pressió fiscal desmesurada, els serveis que es registren no són equivalents als impostos que es paguen”.

Des del Partit Popular de Morella “reivindiquem oxigen per a uns veïns que no sols suporten un IBI desproporcionat, sinó que estan subjectes a altres tributs que són absurds si es comparen amb municipis de la comarca”. Per al portaveu del PP, “són necessàries les polítiques liberals del PP que garanteixen la inversió en les famílies, autònoms i empreses en lloc de polítiques fiscals predatòries que aplica el PSOE fins i tot en època de crisi”.

En efecte, assenyala el regidor del PP, “estem travessant una crisi descomunal mentre a Morella, l'esquerra que governa, s'ha pujat els sous i ha malgastat en autobombo”. Des del Partit Popular, recorda Lecha, “hem plantejat rebaixes fiscals, com és el cas e la taxa de fems o de l'IBI, entre altres”. No obstant això, “ens enfrontem a un equip de govern que té clares quines són les seues prioritats: cobrar per a garantir-se la nòmina a final de mes i els diners suficients per a poder assegurar-se la publicitat i l'autobombo que l'alcalde contracta les empresa del germà de Ximo Puig, sancionada per Competència amb 43.000 euros”.

Pujar