23 de novembre de 2020 23/11/20

Turisme firma un conveni amb Morella per a la gestió i manteniment del Complex Fàbrica Giner

Turisme firma un conveni amb Morella per a la gestió i manteniment del Complex Fàbrica Giner - (foto 1)

  El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, ha firmat un conveni de col·laboració amb l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, per a la conservació, el manteniment, la rehabilitació i la gestió del complex Fàbrica de Giner en el municipi.

  Per mitjà d'este acord, l'Agència Valenciana del Turisme destinarà 119.183,81 euros perquè l'ajuntament de Morella duga a terme les actuacions per al desenvolupament de l'actuació de reparació i conservació del complex Fàbrica de Giner en la localitat durant l'any 2017.

  L'objecte d'este compromís és vetlar per la conservació, reparació, manteniment i neteja de tots els elements construïts i zones comunes del citat complex; manteniment dels cartells de senyalització i explicatius existents en l'interior del mateix; la retirada dels elements deteriorats, que no siguen susceptibles de reparació; així com qualsevol altra acció necessària per al manteniment del complex, especialment allò que puga afectar la seguretat dels usuaris o que puga ocasionar algun perjuí al medi ambient.

  El complex Fàbrica de Giner-Maria del Collet és propietat de la Generalitat, adscrita a l'Agència Valenciana del Turisme, i per resolució de 7 de juny de 2016, el president de l'AVT autoritza a l'Ajuntament de Morella l'ocupació temporal d'alguns dels béns del complex, com l'alberg juvenil, el parc multiaventura Saltapins i la piscina, entre altres.

  A més, estes actuacions estan encaminades a l'adequació del complex i del seu entorn per a la ubicació del futur Centre de Turisme (CDT) d'interior que s'ubicarà en aquest municipi. Així, tal com ha remarcat Colomer, "este serà el primer Centre que s'ubicarà en l'interior de la Comunitat Valenciana i, a més de reforçar la formació a la província, servirà com a centre d'investigació i desenvolupament de projectes de futur vinculats al turisme d'interior".

  Pujar