1 d’octubre de 2020 1/10/20

La Rogativa baixa fins al santuari de Vallivana

La Rogativa baixa fins al santuari de Vallivana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Rogativa baixa fins al santuari de Vallivana - (foto 2)

  Els morellans i morellanes ja estan de camí a Vallivana seguint la rogativa que els porta fins el santuari on està la patrona de la ciutat. Així, puntuals a les 09.00 hores els rogativeros han començat la marxa per a recórrer els més de 20 quilòmetres que separen Morella de Vallivana. L'arribada està prevista sobre les 18.00 a l'ermitori on es rep als romers amb la tradicional salutació entre banderes.

  La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha destacat que "la Rogativa sempre congrega a molts de morellans i morellanes que gaudeixen del dia. Així, estem contents que aquesta tradició segueixi tant viva i que sigui una data d'encontre entre els ciutadans". A més, l'edil ha comentat que "enguany és especial per a la Rogativa, ja que és any d'anunci i fins al 2019 no hi haurà Rogativa al maig. L'any que ve, 2018, es realitzaran les pròpies de l'any de Sexenni a l'agost i a l'octubre" on la Mare de Déu estarà a la capital dels Ports.

  La Rogativa segueix el ritme de la bandera blanca que encapçala la marxa, darrere es disposa la creu i finalment tots els romers que en participen. Així, durant tota la jornada es realitzen tres parades, la primera és a l'Hostal Nou, la segona a la Torreta i la tercera al Pont de la Bota, per arribar a Vallivana sobre les 18.00 hores després de recórrer els 22 quilòmetres de la ruta.

  Cal recordar que hi ha establert un servei especial d'autobusos que avui va des de Vallivana fins a Morella a les 19.00 hores. Al dia següent, hi ha disponible un autobús que ix de Sant Miquel i apropa als romers fins al santuari per poder emprendre la marxa de pujada cap a Morella.

  Pujar