12 de juliol de 2020 12/7/20

Reunió sobre els Paratges Naturals Municipals a Morella

Reunió sobre els Paratges Naturals Municipals a Morella - (foto 1)

  En el consistori de Morella s'han reunit responsables de Diputació, tècnics de Conselleria de Medi ambient i responsables polítics i tècnics dels municipis que disposen en el seu terme de paratges naturals municipals (PNM), com Forcall o Vilafranca, a més de Morella. Per part de la Diputació han assistit el diputat de Política Forestal, Antonio Cases i la tècnic de medi ambient. 

  En la trobada entre les tres entitats implicades en la conservació i millora del patrimoni natural s'ha manifestat la voluntat d'impulsar els PNM mitjançant la realització de diferents accions d'interès, com la difusió de la marca o el suport als ajuntaments en la promoció i conservació d'aquests recursos naturals d'enorme valor paisatgístic i social. 

  El Paratge Natural Municipal de Pereroles, declarat com a tal per la Conselleria de Medi ambient l'any 2010, està situat al nord-oest del terme municipal de Morella i té una superfície de 360,67 hectàrees, sent propietat de l'Ajuntament de Morella.

  El PNM de Pereroles compta amb les infraestructures d'allotjament dels refugis de Pereroles, la Serra i la Casa Forestal, així mateix, disposa d'una ampla xarxa de senders que recorren el paratge i connecten amb les poblacions properes d'Herbers, Herbeset, la Pobleta o Xiva, ideals per a la pràctica d'esports com el senderisme o recorreguts amb bicicleta. En la guia de senderes editada per l'Ajuntament s'inclouen totes aquestes rutes, algunes d'elles lineals i altres circulars. 

  Aquestes iniciatives han aconseguit l'aprofitament i la posada en valor del PNM de Pereroles com un dels espais més singulars del patrimoni natural del terme de Morella. Així mateix, han suposat també una oferta complementària per a les activitats relacionades amb la natura.

  En els últims mesos s'han realitzat diferents actuacions en el PNM de Pereroles com la neteja i millora dels senders i de camins i pistes, així com la millora del proveïment d'aigua per a l'alberg i resta d'instal·lacions del paratge. 

  Rafael Pallarés, regidor de Medi ambient de l'Ajuntament de Morella, considera “que per a realitzar una bona conservació i millora d'aquests recursos naturals per part dels ajuntaments i augmentar la seua promoció turística és fonamental el suport de les institucions supramunicipals, com la Diputació i la Conselleria, agraïm la voluntat de col·laboració i de suma que avui s’ha plantejat”.

  Pujar