elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Reina Ester i la resta d'heroïnes bíbliques protagonitzen el sèptim Retaule del 54 Sexenni

La Reina Ester i la resta d'heroïnes bíbliques protagonitzen el sèptim Retaule del 54 Sexenni
  • Ester, Jael, Abigail, Seforà, Rebeca, Raquel, Judit, Maria, Sara, Rut i Betsabé formen aquest quadre junt amb David que porta el cap de Goliat al capdavant

MÉS FOTOS
La Reina Ester i la resta d'heroïnes bíbliques protagonitzen el sèptim Retaule del 54 Sexenni - (foto 2)
La Reina Ester i la resta d'heroïnes bíbliques protagonitzen el sèptim Retaule del 54 Sexenni - (foto 3)

Morella continua vivint de forma intensa el 54 Sexenni amb un grapat d'activitats que acompanyen al Retaule de cada dia. Avui és el dia del Gremi del Comerç i Turisme, el qual s'ha encarregat d'organitzar la jornada d'aquest sèptim dia del novenari festiu. Així, aquest gremi compta amb el quadre d'Heroïnes Bíbliques, el qual està encapçalat per la Reina Ester acompanyada per Jael, Abigail, Seforà, Rebeca, Raquel, Judit, Maria, Sara, Rut, Betsabé i David.

El Gremi del Comerç i Turisme és molt important a la ciutat de Morella degut a la quantitat de visitants que rep la ciutat durant tot l'any i, especialment, durant les festes del Sexenni on milers de persones han recorregut els carrers engalanats i han vist els retaules amb totes les danses i quadres que el conformen. Cal recordar que tradicionalment es nomenava com a Gremi del Comerç, i va ser al Sexenni anterior, a l'any 2012, quan es va afegir el Turisme al nom oficial d'aquest.

La jornada d'avui han acompanyat a l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i a la corporació Municipal, el Conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, el Subsecretari de Cultura del Govern d'Espanya, Javier Fernández i el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Dia d'Arts i Oficis
La penúltima jornada de Novenari del Sexenni estarà protagonitzada demà pel gremi d'Arts i Oficis. Este és un dels més antics d'esta celebració, ja que agrupa als treballs tradicionals de la localitat, com a fusters, sastres, obrers o ferrers, a més dels actuals. Es tracta d'un dels gremis que més aportacions fa al Retaule, amb dues danses, Arts i Oficis i Teixidors. A més, també són seues les representacions de les Miraverges i les Santetes.

Pujar